Нов 14 инчов MacBook Pro може да дебютира на WWDC 2021

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 06:23 5297 0

WWDC 2021

През последните няколко седмици множество надеждни източници прогнозираха, че преработените модели MacBook Pro са в процес на подготовка и ще дебютират това лято. Появиха се дори рендери, сочещи нов свеж дизайн на предстоящите машини.

Какво знаем обаче за датата, на която новите MacBook Pro ще дебютират? Изглежда остават само две седмици, защото според последните слухове това ще се случи по време на WWDC 2021.

Инсайдерът Джон Просър твърди, че Apple ще представи новите модели MacBook Pro на предстоящата конференция за разработчици, която стартира на 7 юни. Промените започват с дизайна на машините, като TouchBar вече го няма, а MagSafe се завръща.

По-важното обаче е, че предстоящият 14 инчов MacBook Pro, който носи кодово име J314 и вероятно 16 инчовият модел с кодово название J316, ще имат HDMI порт и слот за SD карти. Другата голяма промяна най-вероятно ще е miniLED дисплеят, който за пръв път видяхме в 12.9 инчовия iPad Pro и е много подходящ за предстоящото опресняване на MacBook Pro.

Що се отнася до спецификациите, най-вероятно лаптопите ще се задвижват от нов чип M2 или M1X, който ще е много по-мощен от М1 и вече е влязъл в производство. Съобщава се, че чипът от второ поколение на Apple ще има 10-ядрен дизайн, като 8 от ядрата ще са с висока производителност, докато другите 2 ще са за ефективност.

По-важното е, че той ще има до 32 ядра, което означава, че може да се справя с взискателни задачи като графично проектиране и редактиране на видеа с лекота. RAM ще достигне до 64 GB, но няма да е изненада да видим и 128 GB. Всичко това естествено ще рефлектира върху цената на MacBook Pro, която разбира се ще е висока, но това е нещо нормално за машините на Apple.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !