Nokia C1 Plus е най-новият бюджетен модел на HMD

Offnews Последна промяна на 15 декември 2020 в 06:39 4303 0

Nokia C1 Plus

Nokia C1 Plus е най-новият бюджетен модел на HMD Global, който ще струва само 69 евро. През последните няколко години компанията следваше стратегията на Motorola за пускане на телефони от всички ценови нива.

Най-евтиният вариант досега беше Nokia C1 от 2019 година, 3G модел, насочен към развиващите се страни. Сега HMD пуска и неговият Plus вариант с подобрен хардуер и софтуер.

В прессъобщението обаче няма много подробности. Устройството има 5.45 инчов HD+ дисплей, вероятно със същата резолюция от 960 х 480 пиксела, като оригиналния модел, 4G поддръжка, 2500 mAh батерия, front-facing светкавица и "достатъчно място за до 3000 песни, или 13 часа HD видео".

За съжаление не се споменава чипсета, или количеството оперативна памет, но Nokia C1 Plus ще се доставя с Android 10 Go Edition. Не е обявено и дали и кога ще получи Android 11, който беше пуснат преди три месеца.

Също така не е ясно и къде точно ще се продава телефона, освен това, че ще е някъде в Европа, както се подразбира от цената му - 69 евро. Разцветките, в които Nokia C1 Plus ще е достъпен са червено и синьо.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !