Motorola утроява разстоянието за безжично зареждане по въздуха с ново устройство

Offnews Последна промяна на 09 септември 2021 в 06:33 170 0

Motorola-over-the-air-wireless-charging-800x533

Motorola демонстрира своето безжично решение за зареждане на CES тази година и направи големи подобрения на технологията. Вече може да се зареждат няколко устройства едновременно, а разстоянието, от което това може да става е утроено.

Motorola сподели видео в китайската социална мрежа Weibo, което демонстрира следващото поколение безжично решение за зареждане. В него можете да видите, че до 4 устройства могат да се зареждат на разстояние до 3 метра, без никакви проблеми.

https://youtu.be/-lEUeM1_LL8

Демото ни казва, че новото зарядно има 1600 вградени антени, за да се гарантира, че може да достигне до устройството и да го намери. Това обяснява защо самото зарядно устройство е значително по-голямо от предишното поколение.

Говорейки за предишното поколение, то можеше да зарежда само на разстояние до 1 метър, докато това вече може да го прави до 3 метра. Новото решение може също така да зарежда устройства, когато има препятствия и няма да се разкачи така лесно, като предишните. Освен това новото зарядно може да работи и да обхваща по-широка област и може да зарежда устройства, поставени в 100-градусов конус пред него.

Множество компании се надпреварват да бъдат първите, които ще излязат на пазара с работещ продукт, въпреки че те все още не са готови да попаднат в ръцете на потребителите. Xiaomi и OPPO също работят по собствени решения.

Технологията им обаче може да зарежда само едно устройство и лесно може да се прекъсне, ако нещо блокира това устройство да получава сигнала. Решението на OPPO работисамо на близко разстояние и телефонът може да бъде поставен само на сантимерти от зарядното устройство.

Очевидно все още ни делят няколко години от това да видим нещо смислено и Motorola може да се насочи към него с новото си поколение безжично зарядно. Ако компанията може допълнително подобри разстоянието, да затрудни прекъсването на връзката при блокиране на сигнала, това може би е един наистина реален кандидат за продукт от първо поколение, готов за употреба.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !