Motorola с нова значителна стъпка при сгъваемите смартфони - razr 40 и razr 40 Ultra

Павлин Луканов Последна промяна на 02 юни 2023 в 15:05 582 0

Motorola Razr 40

Снимка Motorola

Motorola с нова значителна стъпка при сгъваемите смартфони - razr 40 и razr 40 Ultra

Motorola представи своето дългоочаквано ново поколение сгъваеми смартфони късно вечерта на 1 юни. Те са в добре познатата ни линия razr, която се корени от постигналите голяма популярност едноименни стандартни сгъваеми мобилни телефони. Става дума за razr 40 и razr 40 Ultra, които са новият опит на компанията да навлезе значително на пазара за сгъваеми смартфони и да ограничи доминацията на Samsung в сектора.

Новият razr 40 Ultra е впечатляващо попълнение, което може да допадне на много потребители, като се отличава с голям външен екран и чипсет от висок клас. От друга страна razr 40 е доста по-достъпен, за сметка на по-малък помощен екран и чип от среден клас, тази комбинация може да се окаже по-успешна по отношение на продажбите.

Подобрените екрани

Ultra попълнението включва 3.6-инчов външен екран, който освен с размерите си впечатлява и със свойствата си. Става дума за 10-битов pOLED панел с резолюция 1066 x 1056 пиксела, честота на опресняване до 144 херца и защитено покритие Gorilla Glass Victus. Този екран предлага доста разширена функционалност, включително опции за персонализиране на тапета, уиджети, игри и възможност за преглед на картината от основната камера с цел за заснемане на селфита. Тук също така могат да се гледат клипове, ползва навигация, браузинг и т.н., без нуждата за отваряне на основния екран.

Сгъваемият екран е с диагонал 6.69 инча, като тук е заложено на LTPO pOLED панел с резолюция Full HD+, честота на опресняване до 165 херца, поддръжка за HDR10+ и пикова яркост 1400 нита. Защитното покритие е с ултратънко стъкло (UTG), а има и отвор в горната част за 32MP селфи камера. Телефонът разполага и с вграден в бутона за включване скенер на отпечатъци.

razr 40 Ultra има здрава алуминиева рамка, като покритието на вариантите със стъклен гръб е от Gorilla Glass Victus. Има и опция с изкуствена кожа за версията с цвят Viva Magenta. Иначе дебелината на корпуса в разгънато състояние е 6.99 мм, а в сгънато, 15.1 мм. Макар да няма водоустойчивост е налична сертификация IP52 за отблъскване на напръскване с вода.

Устройството може да бъде сгънато на половина и така да бъде поставено върху повърхност, като така да снимате от разстояние, виждайки картината на екрана. Що се отнася до възможностите за заснемане, основната камера включва 12MP сензор с широка бленда от f/1.5 и оптична стабилизация, както и 13MP с ултраширокоъгълна оптика, която може да бъде използвана и за макро снимки. И двата нови модела са с 8GB RAM и 256GB памет за файлове, като тук е заложено на чипсет Snapdragon 8+ Gen 1. Батерията е с капацитет 3800 mAh и може да се зарежда бързо с мощност до 30 вата.

Стигаме и до другото ново попълнение, а именно razr 40. Тук отново има 6.9-инчов основен екран, но с по-ниска честота на опресняване, до 144 херца. Външният дисплей е значително по-малък при 1.5-инча, но отново може да показва картина при снимане с основната камера. Тя е с 64MP главен сензор с оптична стабилизация и 13MP с ултраширокоъгълен обектив. В основния екран също има 32MP селфи камера.

razr 40 има същата алуминиева рамка и сертификация IP52, но моделът е с малко по-голяма дебелина, при 7.35/15.8 мм. Смартфонът е с чипсет Snapdragon 7, а батерията е с капацитет 4200 mAh и отново се зарежда при 30 вата и 5 вата безжично. razr 40 се предлага в Sage Green, Vanilla Cream и Summer Lilac цветови опции. В софтуерно отношение и двата телефона са с Android 13 и Moto MyUX.

Цени и наличности

В България razr 40 ultra ще бъде наличен от първата половина на месец юни с цена в свободна продажба е 2399 лв. Той ще се предлага и от трите телекома. Motorola razr 40 ще бъде пуснат през следващите седмици с цена в свободна продажба 1599 лв.
Motorola представи и Viva Magenta опция на актуалния edge 40, която ще се продава в България от първата половина на месец юни.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !