Motorola работи върху технология за дистанционно безжично зареждане

Offnews Последна промяна на 13 май 2021 в 07:00 5272 0

motorola-razr

Под ръководството на Lenovo Motorola си създаде ниша на коконкурентния пазар на Android устройства. Сред знаковите модели на компанията са Moto One 5G Ace и Moto G Stylus.

Телефоните на Motorola обаче пропускат една вече популярна функция – безжичното зареждане. Това съответно намалява и цената им, но сега нещата най-вероятно ще се променят.

Последното съобщение на компанията е наистина интригуващо. Тя си партнира с Guru Wireless, за да внедри собствена технология за дистанционно безжично зареждане. Всъщност и двете компании не дават много подробности за партньорството си. Guru посочва, че ще работи с Motorola, за да отговори на нейните “строги изисквания за качество, енергийна ефективност и безопасност”.

Всъщност няколко компании и стартъпи се опитват да превърнат дистанционното зареждане в реалност от 2015 година насам, обаче все още няма какво да покажат, освен фантастични прототипи.

Партньорството на Motorola и Guru ще изпробва идеите, а не трябва да забравяме, че в крайна сметка това е компанията, която ни даде Moto Mods и сгъваемия RAZR. Това далеч не е първият опит на Motorola в технологиите.

В началото на годината компанията демонстрира устройство, наречено Motorola One Hyper, зареждащо два телефона Moto Edge дистанционно. Не е ясно дали тогава тя е работила съвместно с Guru по проекта, но има и други производители, които се опитват а реализират дистанционното зареждане. Xiaomi също показа своята технология Mi Air Charge, твърдейки, че може един ден да зарежда дистанционно няколко устройства едновременно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !