Motorola подарява 10 устройства moto g9 play в рамките на кампанията си за отговорно шофиране

Offnews Последна промяна на 18 януари 2021 в 18:24 7178 0

Кампанията на Motorola за безопасно шофиране продължава и през 2021 година. А за да поощри осведомеността и подкрепата за инициативата, компанията подарява 10 устройства moto g9 play.

Кампанията стартира в навечерието на Коледните и новогодишни празници и предизвика широк отзвук в социалните мрежи. Социално-отговорната инициатива с надслов “Не пиши в движение” е особено актуална в контекста на европейската статистика, която поставя България на челно място по жертви в автомобилни катастрофи в ЕС.

Съществен процент от инцидентите по пътя се случват при използване на мобилни телефони по време на шофирането, най-вече при преглеждане на социални мрежи и писане на съобщения. Установено е, че по-малко от секунда разсейване от концентрацията на пътя, може да доведе до инцидент.

Множество проучвания сочат, че всеки 7 от 10 шофьора разглеждат социални мрежи, докато карат, а всеки четвърти смята, че е безопасно да заснеме видео. При търсене на устройства по време на движение рискът от катастрофа се увеличава 6.7 пъти.

Motorola предлага реални и работещи инструменти, които да намалят инцидентите на пътя и предлага множество аксесоари, базирани на Bluetooth технологията като безжични слушалки, смарт часовници, които покриват основните функции на телефоните и др. В устройствата на motorola са създадени специални функционалности като Moto Actions, гласови команди, управление чрез жестове и проверка на известията само с едно докосване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !