Motorola може би ще е първата компания, която ще пусне телефон с 200 мегапикселова камера

Offnews Последна промяна на 25 ноември 2021 в 06:59 596 0

1637771809_Motorola-may-be-the-first-to-release-a-200MP-phone

През септември Samsung обяви първия 200 мегапикселов сензор за смартфони и е много малко вероятно следващият флагман на компанията, Galaxy S22 Ultra, да се възползва от него. Очевидно южнокорейската компания не бърза да пусне първия в света телефон с 200 мегапикселова камера, а честта няма да се падне и на Xiaomi.

Според IceUniverse първа ще бъде Motorola, последвана от Xiaomi някъде през втората половина на 2022 година. Всъщност първоначално се смяташе, че предстоящата серия Xiaomi 12 ще е първата с 200 мегапикселов сензор, но нови слухове сочат, че флагманският й модел ще използва едва 50 мегапикселова основна камера.

Ако Xiaomi планира да пусне телефон с 200 мегапикселов сензор през втората половина на следващата година, Motorola най-вероятно ще я изпревари. Малко вероятно е това да бъде Moto Edge X, за който се твърди, че ще бъде първият телефон, който ще парадира със следващия флагмански чип на Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 и ще разполага с тройна камера с 50 мегапикселов основен сензор.

Motorola вече започна да рекламира телефона и изглежда вярва, че той ще бъде един от най-добрите й модели и ще надмине очакванията. Като се има предвид, че Moto Edge X ще бъде пуснат в световен мащаб в началото на 2022 година, интересно е кое ще е устройството с 200 мегапикселов сензор, обявено през второто тримесечие, според слуховете.

Що се отнася до Samsung, въпреки че се говори, че следващият й сгъваем флагман ще пристигне с подобрена камера, малко вероятно е той да получи 200 мегапикселов сензор. Вместо това Galaxy S23 изглежда ще е първият модел на компанията с този сензор.

Какво е специалното на 200 мегапикселовия сензор на Samsung? Той се нарича ISOCELL HP1, разполага с 0.64 µm пиксели и новата технология за събиране на пиксели ChameleonCell за изработване на 50 мегапикселови изображения с помощта на 1.28 µm пиксели или 12.5 мегапикселови снимки с помощта на 2.56 µm пиксели в слабо осветена среда.

Освен това е в състояние да заснема 8К видеоклипове при 30 кадъра в секунда с минимална загуба на зрително поле. Може също да записва 4К видеоклипове при 120 кадъра в секунда и FHD клипове при 240 кадъра в секунда. Компанията посочва, че устройството може да улавя детайли, които се пропускат с просто око.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !