Microsoft се отказва от HoloLens 3?

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 12:48 715 0

Екранна снимка 2022-02-03 124812

Бъдещето на Microsoft HoloLens изглежда е неясно, като компанията се опитва да изгради цялостна система за концепцията за смесена реалност. По данни на Business Insider, през последните месеци технологичният гигант е изоставил плановете си за евентуалния HoloLens 3.

Поне един от източниците на изданието счита, че това е края на линията шлемове. В допълнение, компанията изглежда е постигнала споразумение със Samsung за разработка на изцяло ново устройство за смесена реалност.

Това изглежда е довело до вътрешно разделение в подразделението за смесена реалност. Говорителят на Microsoft, Франк Шоу, отрече, че това е краят на HoloLens. Според него устройството е критична част от плановете на компанията за нови категории като смесена реалност и метавселената.

Служителите в подразделението за смесена реалност, които говорят пред изданието, споделят, че различните фракции в екипа спорят върху, коя област да падне акцентът. Според някои е по-важен хардуерът, а според други, софтуерната платформа.

Освен това има спорове дали компанията трябва да продължи с фокуса си върху корпоративните продукти или да се насочи към потребителите. Има дори призиви за преминаване към военната сфера.

Според източниците ръководителят на подразделението, Рубен Кабалеро, иска да се фокусира върху крайните потребители и метавселената. Покрай това разделение, 25 служителя са преминали към Meta през миналата година, сред тях са и ветерани с над 20-годишен стаж.

Ясно е обаче, че Microsoft има големи планове за метавселената. С придобиването на Activision Blizzard компанията обяви, че това е част от основополагащите елементи в това направление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !