Microsoft се отказва от HoloLens 3?

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 12:48 122 0

Екранна снимка 2022-02-03 124812

Бъдещето на Microsoft HoloLens изглежда е неясно, като компанията се опитва да изгради цялостна система за концепцията за смесена реалност. По данни на Business Insider, през последните месеци технологичният гигант е изоставил плановете си за евентуалния HoloLens 3.

Поне един от източниците на изданието счита, че това е края на линията шлемове. В допълнение, компанията изглежда е постигнала споразумение със Samsung за разработка на изцяло ново устройство за смесена реалност.

Това изглежда е довело до вътрешно разделение в подразделението за смесена реалност. Говорителят на Microsoft, Франк Шоу, отрече, че това е краят на HoloLens. Според него устройството е критична част от плановете на компанията за нови категории като смесена реалност и метавселената.

Служителите в подразделението за смесена реалност, които говорят пред изданието, споделят, че различните фракции в екипа спорят върху, коя област да падне акцентът. Според някои е по-важен хардуерът, а според други, софтуерната платформа.

Освен това има спорове дали компанията трябва да продължи с фокуса си върху корпоративните продукти или да се насочи към потребителите. Има дори призиви за преминаване към военната сфера.

1
1

Според източниците ръководителят на подразделението, Рубен Кабалеро, иска да се фокусира върху крайните потребители и метавселената. Покрай това разделение, 25 служителя са преминали към Meta през миналата година, сред тях са и ветерани с над 20-годишен стаж.

Ясно е обаче, че Microsoft има големи планове за метавселената. С придобиването на Activision Blizzard компанията обяви, че това е част от основополагащите елементи в това направление.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !