LG Rollable TV ще се продава в САЩ за впечатляващите 100 000 долара

Offnews Последна промяна на 16 юли 2021 в 06:24 4453 0

LG-Rollable-TV-2-1420x943

Почти две години след стартирането си, LG Rollable TV най-сетне ще се продава в САЩ. Футуристичният телевизор, който компанията нарича LG Signature OLED R, вече е достъпен в онлайн магазина й на цена от 100 000 долара, съобщава The Verge.

Срещу тази сума клиентите получават 65 инчов 4K OLED телевизор, който може да се скрие в поставката си. Комплектът може да се навива и да функционира като всеки друг модерен телевизор, когато пожелаете. Когато не се използва, просто можете да го навиете в корпуса му, така че да изчезне. Всичко, което остава видимо е кубичната кутия, която може да се възприема като дизайнерски елемент в стаята.

LG Signature OLED R може да премине и в среден режим на гледане, т.е. частично навит. LG нарича това Line View и можете да го използвате като табло за управление на музика или показване на часовник, снимки и др. Устройството се захранва от AI процесоа a9 Gen 4 AI 4K и работи с webOS на LG.

Подвижният панел има разделителна способност от 3840 х 2160 пиксела и 120 Hz променлива честота на опресняване. Системата за високоговорители 4.2 има изходна мощност от 100 W. Тя поддържа Dolby Atmos и работи с Apple Airplay 2 и HomeKit. Има и гласово управление чрез Google Assistant и Amazon Alexa. Опциите за свързване включват Bluetooth 5.0, WiFi, четири HDMI порта, жак за слушалки, три USB порта, Ethernet порт и др.

LG Rollable се появи за пръв път като прототип на CES 2018. Годин по-късно отново пристигна на CES 2019 като завършен продукт. Корейският гигант обаче все още не го продава. В крайна сметка комплектът започна да се продава в ограничена наличност от октомври миналата година в родната си страна, амесеци по-късно пристига и в САЩ.

Въпреки впечатляващата си цена, LG Signature OLED R не е технологично най-добрият телевизор. По-евтините модели на LG като серията G1 предлагат по-висока яркост, но разбира се той не е просто телевизор, а произведение на изкуството.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !