Какво очакваме да видим на есенното събитие на Apple

Offnews Последна промяна на 14 септември 2021 в 06:28 263 0

apple-event-september-2021-1280x720

Броени часове ни делят от есенното хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчи онлайн тази вечер от 20 часа българско време. По време на събитието със сигурност ще видим новите модели iPhone 13, но какво още ни е подготвила компанията? Ще разгледаме последните изтичания и слухове, докато чакаме Apple официално да представи продуктите си.

iPhone 13

Точно като миналата година и тази ще видим общо четири модела iPhone 13. Това в голяма степен беше потвърдено от документи, подадени в FCC за предстоящата актуализация на MagSafe, в които се посочваха “четири нови телефона”. Тези четири модела ще са iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Още през февруари се появиха слухове за Always-on дисплей в новите модели iPhone. Това би позволило на заключен екран да се визуализират постоянно времето и различни системни индикатори. Друг популярен слух е този за 120 Hz дисплей на Pro моделите. С тези два елемента обаче, консумацията на батерия несъмнено ще се увеличи. Друг важен слух визира именно увеличаването на капацитета й в новите модели iPhone. Говори се и за сензор за пръстови отпечатъци под дисплея, но този слух не е така упорит като останалите.

Освен гореизброените подобрения, iPhone 13 ще получи оптимизация и на камерата. От хардуерна гледна точка това ще се отрази в подобрени ултрашироки камери в цялата гама, а що се отнася до софтуера – предполага се, че Apple ще добави функция за автоматична астрография и портретен видео режим. Изненадващ слух в последния момент визира и възможност за сателитна връзка на новите iPhone 13, която ще позволи комуникация при липса на мрежово покритие и WiFi.

Не се очаква кой знае каква промяна в дизайна на тазгодишните модели iPhone, които ще изглеждат много подобно на миналогодишните. Lightning портът ще е тук и в тази линия, а за гърба се очаква нова текстура. Освен това телефоните ще са по-дебели, заради по-мощната батерия, а магнитите на MagSafe ще са по-силни, за да предотвратят случайно подхлъзване при зареждане.

Apple Watch Series 7

В допълнение към новите телефони ще видим и нова гама смарт часовници. Те ще са с по-големи размери, плоски ръбове и по-голям дисплей. Докладите предполагат, още по-бърз чип и актуализирана “свръх широколентова функционалност”, което може да подобри комуникацията на часовниците с врати, брави и други устройства. За съжаление това е всичко, което се знае до момента за Apple Watch Series 7, но компанията може да е приготвила още изненади, що се отнася до здравните им функции.

AirPods 3

Говорейки за очаквани устройства, безжичните слушалки AirPods 3 почти сигурно ще дебютират по време на събитието. Компанията пусна първото поколение слушалки през 2019, след това представи второто поколение и AirPods Pro, а сега е време за нов модел. Като дизайн новите слушалки ще са подобни на AirPods Pro, но няма да предоставят функцията за активно шумоподтискане, твърдят повечето слухове. За сметка на това новите слушалки ще предложат подобрен чип и по-дълъг живот на батерията.

iPad 9, iPad mini 6, MacBook Pro и др

Тези три продуктови линии изглеждат почти сигурни да се появят на есенното хардуерно събитие на Apple. Слуховете предполагат, че iPad 9 ще изглежда доста подобно на предшественика си, с малко по-тънък дизайн и по-голям екран. По-забележителните ъпгрейди най-вероятно ще са отвътре, като по-бърз чип и повече RAM. Освен това е възможно новите таблети да предложат поддръжка на MagSafe и SmartConnector за свъзване на разнообразни аксесоари. Разбира се Apple винаги може да ни изненада с още устройства, като Apple TV и MacBook Pro например, но от друга страна е твърде възможно те да бъдат отложени за друго събитие, което се предполага, че ще се проведе по-късно тази година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !