Какво да очакваме от следващия смартфон на OnePlus

Павлин Луканов Последна промяна на 15 юли 2022 в 11:09 3010 0

OnePlus 10T

Снимка Smartprix

OnePlus 10T

Последните няколко години са доста турбулентни за OnePlus. Компанията е част от корпорацията BBK Electronics, а нейния съосновател Карл Пей понастоящем напусна и създаде Nothing. Тя имаше доста силен старт като пусна първия си смартфон през вече далечната 2014 г. OnePlus успя да наложи нов клас смартфони, които бяха определени като убийци на флагмани – комбинирайки силен хардуер на достъпна цена.

Брандът стана доста популярен именно с тази тактика, като си спечели лоялна група от фенове, макар и все пак по-скоро да запълваше само една ниша от пазара. В последствие, най-вероятно с цел разширяване на пазарното присъствие, беше създадена и серията в средния клас Nord, за която наскоро се появи информация, че може да бъде отделена като самостоятелен бранд.

Някъде в този период се появиха и проблеми свързани основно с качеството на софтуера, а беше предприето и сливане с Oppo, друга компания част от BBK Electronics. Стигаме и до актуалния флагмански модел на OnePlus, а именно OnePlus 10 Pro, който за съжаление на много потребители остана ексклузивен за Китай. Той отново включва технологии от Hasselblad и изглежда като доста добро предложение от хардуерна гледна точка.

Междувременно през последните месеци има индикации, че компанията може да анонсира ново попълнение в серията, което този път да достигне и до Европа. Става дума за OnePlus 10T, който според слуховете ще бъде представен през лятото, края на юли или началото на август. Тази година е интересна за компанията тъй като все още няма стандартен модел в линията (OnePlus 10), особено такъв, който да се предлага на Стария континент.

Индикациите сочат, че най-значителната промяна в дизайна при бъдещото попълнение ще е премахването на хардуерния бутон Alert Slider, който е част от уникалните характеристики въведени от компанията. Това може да разочарова най-запалените фенове на марката. Иначе визуално телефонът ще е доста близък до OnePlus 10 Pro, но ще е сменена позицията на селфи камерата (16MP), която изглежда ще е централно в горната част на екрана. Възможно е и страничната рамка да е пластмасова, а не алуминиева, като телефонът може да се предлага в черен и зелен цвят.

Сред очакваните характеристики са плосък AMOLED LTPO2 екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+ и честота на опресняване до 120 херца. В основата му ще е актуалният флагмански чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 с поне 8GB RAM и 128GB памет за файлове. Батерията може да е с капацитет 4800 mAh и 150-ватово зарядно в комплекта.

В основната камера изглежда е заложено на 50MP сензор, който ще е в комбинация с 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 2MP за макро кадри. Най-вероятно тук няма да видим технологии и решения на Hasselblad. Интересно е, че преди време се появи екранна снимка от Amazon, която посочва цена от 799 британски лири (около 1850 лв.) за устройството. Доста ще е интересно какво ни очаква по отношение на софтуера и дали от компанията ще оправдаят потребителските очаквания. При всички положение изглежда няма да се наложи да чакаме дълго, за да получим всички детайли за бъдещото попълнение.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !