Какво да очакваме от събитието Peek Performance на Apple

Offnews Последна промяна на 07 март 2022 в 06:33 2840 0

iPhone SE navy blue featured

Пролетното събитие Peek Performance на Apple ще се проведе на 8 март от 20 часа българско време. То ще е изцяло виртуално и ще се излъчва на страницата на компанията, както и в канала й в YouTube. Въпреки, че официално не знаем какво ще представи тя, слуховете предполагат няколко нови устройства.

Първото от тях е iPhone SE 3rd Generation. Apple пусна бюджетен модел за последен път преди две години, когато го актуализира с по-бърз чип и 4G възможности. Сега се очаква третото поколение iPhone SE да донесе още подобрения като 5G свързаност, нов чип A15 Bionic и по-добра камера.

Дизайнът на устройството обаче ще остане същият. То ще запази своя LCD дисплей, дебели рамки и хоум бутон с Touch ID. Очаква се компанията да увеличи базовата му памет до 128 GB, а цената да стане 199 долара.

Нов iPad Air също е сред устройствата, които се предполага, че ще дебютират на 8 март. Компанията пусна iPad Air 4th Gen през 2020 година, когато актуализира дизайна му.

Не се предвиждат големи промени във външния вид на таблета, но под капака най-вероятно ще видим чип A15 Bionic. Той ще поддържа 5G мрежи и функции като Center Stage за FaceTime.

Звездата на сцената най-вероятно ще са нови модели Mac, които се очаква компанията да обяви. Логото на събитието, Peek Performancе, намеква, че Apple ще покаже по-ефективни модели от серията M1 Mac.

Предишни слухове предполагаха, че това ще са общо 3 устройства. Apple регистрира в евразийската база данни три нови Mac, като поне един от тях е лаптоп.

Очаква се нов 13 инчов модел MacBook Pro с чипсет M2, който ще запази дизайна си, подобно на предишния 13 инчов модел, вместо да приеме този, който компанията представи миналата година. Основната промяна разбира се е чипсетът M2 Apple Silicon.

Освен това може да видим нов Mac mini както и Mac Pro и iMac Pro. Няма много информация за тях, но най-вероятно машините ще са с нов дизайн и чипсет, базиран на M1 Max.

Освен новите устройства Apple ще обяви официалното пускане на актуализациите iOS 15.4, iPadOS 15.4, macOS 12.3 и watchOS 8.5. До момента те бяха в период на бета тестове и ще предложат функции като Universal Control, Face ID с маска и др. Заедно с тях може би ще пристигне и нов цветови вариант на iPhone 13, както и нови кейсове и каишки за Apple Watch.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !