Как да направим правилния избор на камера за видеонаблюдение

Offnews Последна промяна на 28 декември 2023 в 16:27 1192 0

Камера за видеонаблюдение
Камера за видеонаблюдение

Сигурността е от ключово значение за всеки имот. А видеонаблюдението е една от най-сигурните и същевременно бюджетни опции, за да я повишите и да сте сигурни, че няма да станете жертва на вандализъм или кражби, докато ви няма.

Изборът на система от видеокамери за наблюдение далеч не се ограничава само с бюджета, с който разполагате. Всъщност, ключовите фактори са десетки, а за да направите правилния избор е нужно да помислите над най-важните от тях.

Видове камери за видеонаблюдение

Двата основни типа камери, които можете да откриете на пазара са така наречените аналогови, както и IP камери. Макар аналоговите камери за видеонаблюдение да използват по-стара технология, предаваща сигнал по коаксиален кабел, те до ден днешен имат своето приложение. Най-големите предимства при тях е, че сигналът не е безжичен и не подлежи на компресиране, което запазва неговото качество. Инсталациите от този тип са и значително по-евтини от повечето модели безжични камери.

Негативите са, че този тип охранителна камера не се позволяват отдалечен достъп през външни устройства като смартфони или таблети, както и фактът, че техният обхват е ограничен заради начина на инсталация.

Wifi камерата от своя страна позволяват да бъдат свързани директно към интернет, което означава, че не е необходимо устройство, което да приема или обработва сигналите. Безжичните камери за видеонаблюдение могат да се инсталират на голямо разстояние и да имате директен достъп до всяка една от тях поотделно. Добавянето на нови устройства към вече съществуваща система за от камери за наблюдение също става сравнително лесно и бързо.

При вътрешна или външна wifi камера основният недостатък е цената. Опциите с безжичен и отдалечен достъп са значително по-скъпи и макар технологиите в тях да са по-усъвършенствани, камери за видеонаблюдение цени остават по-високи. Все пак има модели, при които съотношението между цена и качество е много добро, като популярните напоследък Dahua камери.

На открито или закрито ще ги използвате

Средата, в която ще инсталирате вашите камери за видеонаблюдение е от изключителна важност. Ако ще се поставят на открито, добре е да предвидите защита от прах и вода, която да осигури безопасна и коректна работа при всякакви атмосферни условия. При нужда, някои видове ip камера са снабдени с устойчивост от удари, което е подходящо при монтаж на публични места или пред вашите обекти. Камера за наблюдение през телефона е най-удачният вариант в тези случай, понеже връзката не може да бъде прекъсната толкова лесно, колкото при моделите с кабел.

Допълнителни функции

Възможностите на вашият комплект охранителни камери избирате изцяло вие. Технологиите са вече достатъчно развити, за да намерите напълно персонализирано решение без особена трудност. Сред опциите, които можете да откриете на пазара намираме безжични камери с възможност за:

• Разпознаване на лица, номера на коли, обекти;
• Известия при движение или други събития;
• Двупосочно аудио предаване;
• Работа при слаба осветеност.

Съхранение на кадри

Ако искате да имате възможност за съхранение на видеозаписи от изминали дни, а дори и седмици, това трябва да бъде предварително съобразено. Вашата камера за наблюдение трябва да разполага с допълнителна памет или да има възможност да пренасочва създадените записи към такава.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !