Изтекли изображения разкриват Xperia PRO-I и неговият гигантски сензор на камерата от един инч

Offnews Последна промяна на 26 октомври 2021 в 06:50 183 0

Leaked-images-showcase-Xperia-PRO-I-and-its-gigantic-one-inch-camera-sensor

Още през февруари беше съобщено, че Sony разработва едноинчов сензор за смартфон, наречен IMX800. Според последната информация от @nokishita_c в китайската социална мрежа Weibo, ще го видим първо в Xperia PRO-I.

Изтекли рендери показват телефона с масивна тройна камера на гърба, чийто акцент е именно едноинчовия сензор. Устройството напомня Aquos R6 на японската компания Sharp, който беше обявен през май и е първият телефон със специално изграден едноинчов сензор за камерата.

Твърди се още, че този телефон ще използва IMX800, но това все още не е потвърдено официално. Не е изненада, че едноинчоият сензор заема много място и камерата стърчи доста над корпуса.

Любителите на мобилната фотография няма да имат нищо против, че общото тегло на телефона остава в разумни граници, имайки предвид сензора, който теоритично ще позволи по-добри снимки. Така Xperia PRO-I може да изпревари Pixel 6 и iPhone 13, за да се превърне в най-добрия камерафон на годината.

Сензорът е 24мм широкоъгълен модул, сочат изтеклите изображения. Той разполага с функция за двойна бленда с режим F2.0 и F4.0 и това на теория трябва да му позволи да се адаптира към различни видове светлина. За да се справи с нестабилните изображения и килпове, телефонът разполага с подобрена оптична стабилизация на изображението, а Sony е добавила и някои функции, ориентирани към видеото, като Videoography Pro.

Марката Zeiss е видима, което означава, че Sony си сътрудничи с немската оптична компания. Изтеклите изображения предполагат, че компанията ще насочи този телефон към професионалисти и по-специално създатели на съдържание и влогъри.

Що се отнася до останалата част от телефона, той изглежда като класическо устройство на Sony с високо съотношение на страните и специални бутони за камерата и Google Assistant. Xperia PRO-I вероятно ще бъде обявен по-късно днес и остава да разберем дали ще бъде пуснат в продажба тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !