iPhone 13 ще използва 120 Hz LTPO дисплеи на Samsung

Offnews Последна промяна на 24 март 2021 в 05:44 6848 0

iPhone-12-Pro-display-video-capture-800x448

Функцията за висока честота на опресняване е сред водещите тенденции при смартфоноте тази година. Нещо повече - тя вече достигна и средния сегмент на Android устройствата. iPhone обаче все още не може да се похвали с дисплей с висока честота, въпреки цената си.

По-ранен доклад сочеше, че iPhone 13 ще получи 120 Hz дисплей. Сега информацията се потвърждава с някои допълнителни подробности.

Според The Elec, Apple ще внедри нови LTPO дисплеи в новата си серия смартфони. Всъщност LTPO не е нова технология за компанията, тъй като тя я използва за часовниците си. Основанието да премине към нея и за телефоните е по-ниската консумация на батерия от обикновения OLED екран.

Освен това, LTPO панелите поддържат променлива честота на опресняване до 120 Hz и ще помогнат на новото поколение iPhone да настигне Android конкуренцията в това отношение.

Панелите ще се доставят от Samsung Display, като Apple ще се превърне в най-големия клиент на компанията, произвеждаща нискотемпературен поликристален оксид (LTPO).  За целта ще бъде преустроена OLED поточната линия.

Според доклада Samsung ще е основен доставчик на LTPO панели за iPhone 13, като панелите ще започнат да се доставят по-късно тази година. Южнокорейската компания вече е най-голям доставчик на OLED екрани за Apple и се предполага, че ще успее да завърши преустройството на линията си до средата на годината.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !