Huawei Pocket S е по-достъпен сгъваем смартфон

Павлин Луканов Последна промяна на 04 ноември 2022 в 16:02 872 0

Huawei Pocket S

Снимка Huawei

Huawei Pocket S

През вече изминаващата седмица Huawei представи най-новото си попълнение сред сгъваемите смартфони. Става дума за модела Pocket S, който е по-достъпен вариант на анонсирания в края на миналата година P50 Pocket, който е позициониран във флагманския клас.

Тук отново става дума за устройство с вертикално сгъване, което включва голям основен екран и по-малък, помощен, който е позициониран на капака. Големият дисплей е OLED с диагонал 6.9 инча, резолюция 2790 x 1188 пиксела и честота на опресняване 120Hz. Освен това има 1440Hz PWM и 300Hz опресняване при отчитане на допир.

Екраните са на практика идентични с флагманското предложение, като външният е 1.04-инчов OLED с резолюция 340 х 340 пиксела. Той разбира се дава разширена функционалност с информация от различни приложения, известия и дори като визьор за снимане на селфита с главната камера. Иначе за селфита има и 10.7MP сензор в основния екран.

Главната камера е едната от основните разлики с P50 Pocket, като тук е заложено на 40MP RYYB сензор с бленда f/1.8 с лазерен автофокус и 13MP с ултраширокоъгълен обектив. Другата голяма разлика е при чипсета, вместо Snapdragon 888 4G е използван Snapdragon 778G 4G, който също би трябвало да върши адекватна работа. Налични са още 8GB RAM и до 512GB памет за файлове.

Батерията отново е с капацитет 4000 mAh с бързо зареждане до 40W. В софтуерно отношение е използвана Harmony OS 3.0, но ако моделът се появи извън Китай е доста вероятно да го видим с EMUI 13. Телефонът ще се предлага в цели пет цвята, в контраст с P50 Pocket, зелен, жълт, розов син и черен.

Нов умен часовник

Освен сгъваемия смартфон, компанията представи още едно интересно устройство, а имено смарт часовникът Watch GT Cyber, който е с малко по-нетрадиционен подход. Той има основна конструкция, която се откача от кейса/каишката, а това му дава някакво ниво на модулност. Заложено е на кръгъл AMOLED екран с диагонал 1.32 инча и резолюция 466 х 466 пиксела, както и гъстота на пикселите 352 ppi. Интересно е, че системният интерфейс изглежда по-различно отпознатите ни модели с по-голямо ниво на персонализация.

Моделът е наличен в два основни варианта според използваните материали – такъв с керамична и стоманена конструкция и друг с полимерна. Има избор между разнообразни кейсове/каишки, а в софтуерно отношение е използвана HarmonyOS. Часовникът може да отчита пулс, нива на кислород в кръвта и качеството на съня. Освен това се проследяват над 100 вида тренировки. Зареждането е безжично, а с един заряд на батерията се постигат до 7 дни. Часовникът е с водоустойчивост 5ATM и освен това издържа на екстремни температури.

Цени и наличности

Устройствата бяха представени в Китай, но е доста вероятно поне смартфонът да се появи и в Европа, като предстои да видим дали това ще се случи. Цените в Китай за Pocket S са от 5988 юана (около 1660 лв.) до 7488 юана (около 2080 лв.) в зависимост от вградената памет за файлове. Часовникът е с цени 1288 юана (356 лв.) и 1488 юана (411 лв.) според версията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !