Google вече работи по Tensor 2

Offnews Последна промяна на 29 октомври 2021 в 15:25 317 0

Нови данни сочат, че Pixel 7 ще използва второ поколение чипове Google Tensor, което никак не е изненадващо. Pixel 6 и Pixel 6 Pro, чиито продажби тъкмо започнаха, са първите устройства с новата серия чипове на компанията.

Създадени съвместно със Samsung, чиповете Google Tensor са оптимизирани за разширена работа с технологии за машинно обучение. В някои случаи това води до ускоряване на съществуващи функционалности или активирането на изцяло нови такива, каквито досега не са били достъпни за телефони.

При преглед на приложения, които са включени в Google Pixel 6, екипът на 9To5Google е открил препратки към ново кодово име свързано с Pixel, Cloudripper. Възможно е да става дума за базова платка за разработчици, която може да е част от бъдещите Pixel 7 и/или Pixel 7 Pro.

Подобно кодово име се появи по-рано през годината, Slider, за Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Документация, до която преди време са имали достъп от изданието сочи, че Cloudripper е свързан с второто поколение на чиповете Google Tensor (GS201).

За сравнение GS101, част от Pixel 6, изглежда е изцяло ново поколение, за което подсказва нарастването със 100. Съдейки по включването на Cloudripper в приложения свързани с Pixel приложения също подсказва, че компанията се подготвя за следващото поколение чипове.

Засега разбира се е рано да знаем какви подобрения ще включват новите модели.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !