Google се стреми да изведе камерите на Pixel 7 на ново ниво

Offnews Последна промяна на 31 януари 2022 в 07:14 1921 0

coulter

Google направи нещо ново миналата година. Компанията използва собствен чип Tensor в Pixel 6 и 6 Pro, позволявайки на новите модели да изпълняват функции, базирани на AI, които вероятно не биха имали с готов чипсет Qualcomm Snapdragon.

Google също така подобри камерите на двата смартфона, като постави 50 мегапикселов сензор в обектива. Въпреки, че Pixel винаги са били известни с това, че се възползват от уменията на Google за обработка на снимки, възможността за използване на AI възможностите на чипа Tensor позволи на компанията да добави функции като Magic Eraser например, а телеобективът на Pixel 6 Pro рабзполага с 4х оптично увеличение и 20х Super ResZoom.

В Linkedin старши директорът на Google Майк Култър разкри, че компанията търси служители, за да изгради нов екип в Сан Диего, който ще помогне за изграждането на нов дизайн на ISP процесора на предстоящия чип Google Tensor. Всъщност в Сан Диего седалище има и Qualcomm и това надали е съвпадение. Култър също има връзка с Qualcomm, където е прекарал четири години като вицепрезидент по инженерство.

Следващият Google Tensor вече има кодово име “Cloudripper” и може да бъде обявен през втората половина на тази година, преди представянето на серията Pixel 7. Подобреният ISP би могъл да пренесе фотографското изживяване с Pixel 7 на места, до които Apple и Samsung все още не могат да достигнат.

Що се отнася до текущите модели от серия Pixel 6, първите им седмици бяха доста трудни поради редица бъгове, което всъщност не е изненада, тъй като и предишните серии имаха своите проблеми след пускането си на пазара. След януарската актуализация обаче, Pixel 6 вече се представя отлично.

Феновете на марката знаят, че Google гледа само напред и със сигурност ще ги изнанада с нови възможности в следващата си водеща серия смартфони. А какви ще бъдат те, може би ще научим от слуховете преди премиерата на Pixel 7, а може би ще остане и някоя изненада за финал.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !