Google работи по нови AR очила

Offnews Последна промяна на 21 януари 2022 в 07:35 426 0

Members-of-the-Pixel-team-are-reportedly-working-on-Googles-new-AR-headset

Повечето от вас със сигурност си спомнят последния път, когато Google създаде очила за разширена реалност. Устройството с име Google Glass изпревари времето си. Компанията очакваше големи неща от продукта и според съобщенията планираше национални центрове за монтаж, където потребителите ще бъдат обслужвани с техните очила за 1500 долара.

В крайна сметка обществеността се научи да не се доверява на носещите Google Glass и се тревожи за снимки, направени от тях без знанието на субектите. Кинотеатри, загрижени, че потребителите на Glass симат неправомерно премиерни филми, забраниха носенето им, а някои барове отказаха да приемат посетители, носещи очилата. Сега Google може би се завръща към идеята за AR очила.

Според The Verge технологичният гигант отново работи върху устройство с разширена реалност, което носи кодово име Project Iris. Прототипи на AR очилата на Google използват камери, обърнати навън, за да представят изображения от реалния свят, които ще бъдат насложени с компютърно генерирана графика.

Два източника са поискали анонимност, за да могат да говорят за Project Iris без разрешение на компанията. Те посочват, че ранните прототипи се изграждат в съоръжение в райно на залива на Сан Франциско и изглеждат като чифт ски очила.

По-интересното е, че устройството очевидно не се нуждае от кабелна връзка с външен източник на захранване и се захранва от персонализиран чипсет на Google, подобен на Tensor в Pixel 6. Подобно на телефоните, очилата ще работят с Android, въпреки че последните обяви за работа разкриват, че Google разработва уникална операционна система за разширена реалност.

Google може да пусне своите AR очила през или след 2024 година, твърдят двата източника. В разработката им участват някои членове на екипа на Pixel, но не е ясно дали устройството ще носи името Pixel. Google планира да разпространява данни чрез изобразяване на графики от отдалечено място и да ги излъчва в очилата чрез интернет връзка.

По Project Iris се работи в сграда със строго ограничен достъп, а единственият начин да се влезе в нея е чрез специална карта-ключ. Служителите разбира се подписват формуляр за пазене на тайна, а техният брой е 300 и се увеличава постоянно.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !