Ето всичко, което Apple представи на второто си есенно събитие

Offnews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 07:18 676 0

m1

В продължене на около час Apple прикова вниманието с актуализациите на своите продуктови гами Mac. Презентацията беше вълнуваща в голяма степен благодарение на първото значимо обновяване на MacBook Pro от пет години насам.

Не е изненада, че преработеният MacBook Pro беше звездата на шоуто. Както се очакваше новите 14 и 16 инчови модели са без ToucBar, но за сметка на това получават MagSafe, слот за SD карта и HDMI порт. Нов за двата компютъра е и 120 Hz ProMotion дисплей, като при 14 инчовия модел той е с резолюция 3024 х 1964, а при 16 инчовия – 3456 х 2234 пиксела. Любопитното е, че и двата лаптопа вече имат прорез на екрана в стил iPhone.

Освен това можете да ги конфигурирате с новите по-мощни чипове M1 Pro и Max на Apple, а базовите им цени ще започват съответно от 1999 и 2499 долара. Предварителните поръчки вече стартираха, а доставките ще започнат от 26 октомври. MacOS Monterey ще бъде пусната официално на 25 октомври.

Както вече посочихме, в основата на обновените MacBook Pro са новите чипове M1 Pro и M1 Max. И двата разполагат с 5nm 10-ядрени процесори, съставени от 8 високопроизводителни ядра и два високоефективни блока. Те се различават един от друг по отношение на потенциалната производителност на видео и памет. M1 Pro идва с до 16 GPU ядра и може да поддържа до 32 GB RAM с 200GB/s честотна лента. M1 Max достига 32 графични ядра и удвоява RAM и честотната лента на паметта. Apple твърди, че чиповете са 70% по-бързи от предишния M1 и предлагат до 1.7 пъти повече производителност от конкурентните процесори на Intel и AMD.

Заедно с това компанията представи и нови AirPods с дизайн, подобен на този на AirPods Pro. Слушалките нямат много нови функции, липсва ANC, но за сметка на това те предлагат Spatial Audio с динамично проследяване на главата и адаптивно EQ. Последното позволява на AirPods да настройват ниските и средни честоти на звука в реално време. Другите им характеристики включват IPX4 устойчивост на пот и вода и до 30 часа общ живот на батерията с помощта на кутийката за зареждане. Предварителните поръчки вече стартираха, цената е 179 долара, а доставките започват на 26 октомври.

Apple обяви и план с отстъпка за Apple Music, който ви връща 5 долара месечно, но уловката е, че можете да контролирате услугата само чрез Siri. Той е идеалното допълнение за HomePod mini, който получи три нови цвята – жълт, оранжев и син. Новите разцветки ще са достъпни от ноември.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !