Едни от най-впечатляващите смартфони, които очакваме през 2023 г.

Павлин Луканов Последна промяна на 31 декември 2022 в 12:36 2668 0

Smartphone

Снимка George Dolgikh/Pexels

Едни от най-впечатляващите смартфони, които очакваме през 2023 г.

Годината приключва и е време да погледнем към някои от най-очакваните смартфони през 2023 г. Разбира се информацията все още е базирана на слухове и частични официални данни, но поне основните направления са ясни.

Едни от най-очакваните нови попълнения са от Apple, Google и Samsung. Xiaomi вече анонсира серията Xiaomi 13 в Китай, като очакваме в даден момент и международния ѝ дебют. Компанията представи и новото поколение на популярната си линия Redmi Note 12. Друг от големите производители, Motorola също вече анонсира най-новия си флагман в Китай, moto X40, като него би трябвало да видим в международен план под името edge 40 Pro. Разбира се ще видим също така попълнения от Huawei, най-вероятно сериите P60 и nova 11.

Apple iPhone 15

Обичайно Apple представя новото си поколение смартфони през септември, като най-вероятно това ще е така и през 2023 г. iPhone 15 може да са първите смартфони на компанията с USB Type-C порт, като това се налага заради новите изисквания на ЕС. Макар те да влизат в сила от 2024 г. е доста вероятно Apple да предприеме този ход още със следващото си поколение телефони. Няма яснота дали от компанията ще решат да приложат промяната само за устройствата продавани в Европа.

Иначе ни очакват обичайните подобрения, като нов чипсет, който най-вероятно ще се произвежда по 3-нанометров процес и естествено по-качествена камера. Доста вероятно е Apple да продължи да засилва разликата между стандартните и Pro модели. Припомняме, че Pro версиите на iPhone 14 са с новата система Dynamic Island и чипсет A16 Bionic. iPhone 15 Pro Max обаче може да надгради над iPhone 15 Pro, отвъд размерите. Има вероятност компанията също така да преименува въпросния модел на iPhone Ultra.

Samsung Galaxy S23

Samsung все още е лидер по доставки на смартфони в световен мащаб и новото поколение на флагманската серия Galaxy S се очаква с голям интерес от феновете на компанията. Тук е и моментът да вмъкнем, че тази година Galaxy S22 не постига първоначалните прогнози за доставки. Догодина обаче очакваме значителни промени в дизайна и камерите.

Топ моделът Galaxy S23 Ultra може да включва 200-мегапикселов сензор, който обаче ще е физически малко по-голям от главния сензор на iPhone 14 Pro и е по-малък от някои актуални премиум флагмани с Android. Иначе Galaxy S23 и S23 Plus могат да получат обновен дизайн, което ще е добре дошло. Възможно е да бъде премахната секцията с основната камера, като да се заложи на визия в стил Galaxy S22 Ultra.

Този път има и очаквания, че Samsung ще заложи на новия флагмански чипсет от Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 във всички региони, а не както досега, за някои да се използва Exynos. Актуалният чип включва подобрени продуктивност, ефективност и по-добро представяне при гейминг.

Google Pixel 7A и серията Pixel 8

Последните години Google успява да предложи доста качествени смартфони, включително в средния и висок класове. Догодина отново очакваме да видим по-евтина версия на основния модел от актуалната серия Pixel 7, а именно Pixel 7A, който би трябвало да се появи през пролетта или лятото. Моделът може да предложи екран с честота на опресняване 90Hz и безжично зареждане, а дизайнът изглежда ще е подобен на предшественика му. Pixel 7A най-вероятно ще използва чипсет Tensor G2, който е използван в Pixel 7 и 7 Pro, както и сензор с ултраширокоъгълен обектив в основната си камера. Доста по-малко слухове има по отношение на серията Pixel 8. Очакванията са, че те ще включват новото поколение чипсет Tensor, ще използват Android 14 и ще разполагат с 12GB RAM.

Samsung Galaxy A54 5G

И докато флагманските серии са с най-голям акцент за компаниите, повечето продажби са на устройства от средния и бюджетен класове. В това число една от най-популярните линии устройства на Samsung е Galaxy A5x, а догодина очакваме компанията да анонсира Galaxy A54. Моделът може да не предложи значителни подобрения спрямо актуалното попълнение, като изглежда ще включва 6.4-инчов екран и тройна основна камера. Възможно е обаче да има батерия с по-висок капацитет.

Samsung Galaxy Z Fold5 и Flip5

Сгъваемите смартфони определено вече не са недостъпна новост, като една компания доминира пазара извън Китай и това е Samsung със сериите Galaxy Z Fold и Flip. Догодина ще видим петото поколение устройства, като Z Fold5 може да има място за съхранение на стилус S Pen, по-лека конструкция и по-леко изразена сгъвка в основния екран. Отвъд това би трябвало да бъдат въведени обичайните подобрения в камерата и ново поколение чипсет, както и допълнителни софтуерни функционалности за мултитаскинг.

Що се отнася до Flip5, той би трябвало да включва по-голям помощен екран с диагонал около 3 инча и също подобрен механизъм за по-леко изразена сгъвка в основния. И тук очакваме подобрения в производителността, камерата и софтуера. Обичайно компанията представя новата си линия сгъваеми смартфони през август.

OnePlus 11

Макар OnePlus да отстъпва позиции в последно време, това не пречи компанията да предлага някои доста интересни и сполучливи модели. такъв се очаква да е и следващият флагман OnePlus 11, който ще бъде анонсиран на 7 февруари. Изтекли изображения на устройството показват промяна в дизайна на секцията с основната камера, която ще е кръгла и позиционирана към лявата страна. Има и данни за основните параметри на устройството, като то би трябвало да включва чипсет Snapdragon 8 Gen 2, до 16GB RAM и батерия с капацитет 5000 mAh и бързо зареждане до 100W. Основната камера може да включва комбинация от 50MP + 48MP + 32MP сензори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !