Casio преиздава футуристичния дигитален часовник на Рипли от "Извънземните"

Offnews Последна промяна на 16 юли 2021 в 06:07 4496 0

Casio

Когато стане въпрос за емблематични часовници, използвани като филмов реквизит, Seiko Giugiaro 7A28-7000, носен от Елън Рипли в “Извънземните” на Джеймс Камерън, винаги е първият, за който се сещаме. Но той носеше още един модел часовник в оригиналния филм на Ридли Скот, който Casio сега преиздава, точно както направи Seiko.

Всъщност това може да не е очевидно за всеки, който е гледал филма, защото часовникът е удвоен, за да пресъздаде футуристично изглеждащите модели, носени от Рипли, Далас и други членове на екипажа на борда на Nostromo, но производителите на реквизита на филма използват старинен хронограф, наречен Casio F-100. Той е първият часовник на компанията с пластмасов корпус – често срещана характеристика на евтините, но трайни дигитално часовници днес.

Освен корпусът от пластмаса, часовникът включва и усъвършенствени функции за края на 70-те години, като хронометър и подсветка на екрана. Това, което го отличава са четирите функционални бутона, разположени на лицевата страна под дисплея, които днес обикновено се намират отстрани. Това придава на F-100 футуристичен изглед и уникалния чар на ретро електрониката, което е и вероятната причина Casio да го преиздаде.

Предназначеният за колекционери модел е преименуван на А100. Получил е метален корпус и каишка със златиста опция и такава с обърнат LCD дисплей. Бутоните на лицевата страна са все още тук и изпълняват същите функции, сред които промяна на режима, стартиране, спиране на хронографа и активиране на осветлението на екрана. Casio A100 включва и светодиод, който мига заедно с алармата или когато таймерът за обратно отброяване завърши.

Часовникът ще се предлага от следващия месец не цена от 90 долара и ще има лимитирана версия с Pac-Man мотив с гравиран гръб от неръждаема стомана и шарена каишка, напомняща лабиринта на ретро играта.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !