Бенчмарк тестове сочат, че Dimensity 9000 е истински конкурент на A15 Bionic

Offnews Последна промяна на 14 март 2022 в 07:29 551 0

dimensity 9000

MediaTek и Qualcomm спорят кой е доставил най-много чипове в САЩ през четвъртото тримесечие на 2021 година. Независимо от резултата в този спор обаче, едно нещо е ясно – MediaTek направи крачката, която несъмнено изнерви големите производители на чипова.

Нови резултати от Geekbench 5 на Dimensity 9000, публикувани в Twitter от IceUniverce, доказват мощта на чипа. Обявен през ноември миналата година, Dimensity 9000 е най-мощният процесор на компанията досега.

Той е изграден върху 4nm процес на TSMC, което очевидно му дава предимство пред Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и Samsung Exynos 2200, базирани на 4 nm процес на Samsung. Dimensity 9000 използва и новата архитектура v9 на Arm.

Все още не сме виждали смартфон, захранван от този чип, но това може да се промени съвсем скоро, тъй като Find X5 Pro Dimensity Edition на OPPO ще влезе в продажба по-късно този месец в Китай. Xiaomi също потвърди, че Redmi K50 Pro Plus ще се захранва от Dimensity 9000.

За да ни демонстрира производителността на новия чип на MediaTek, IceUniverse сподели своите резултати от Geekbench. Очевидно това е устройство на Xiaomi, вероятно Redmi K50 Pro Plus и успява да събере 1309 точки в едноядрения тест и 4546 точки в многоядрения.

Това поставя Dimensity 9000 пред повечето съперници на пазара – Tensor, Exynos, Snapdragon. Единственият чип, който все още го изпреварва в тестовете е A15 Bionic на Apple. Той достига съответно 1743 и 4818 точки в едноядрените и многоядрени тестове.

Разбира се резултетите от сравнителни тестове може да не са толкова показателни за представянето на чиповете в реалния живот, но могат да се използват като отправна точка за бързо сравнение. Възоснова на публикуваните резултати, Dimensity 9000 скоро може да се превърне в безспорния фаворит на OEM производителите. Освен това той е и по-евтин от предложенията на Qualcomm, които обикновено са предпочитани от тях.

IceUniverse намеква, че телефоните с Dimensity 9000 ще струват около 500 долара, което ги прави много по-достъпни от повечето Android флагмани тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !