Beats Studio Buds може би са плод на първото сътрудничество между Apple и MediaTek

Offnews Последна промяна на 02 юли 2021 в 06:37 4798 0

beats-studio-buds-wireless-featured-800x533

Новите Beats Studio Buds стартираха само преди няколко седмици. Те се отличават с активно шумоподтискане, режим на прозрачност и бързо сдвояване както с iOS, така и с Android устройства.

Интересното е, че Apple не разкрива кой процесор задвижва слушалките, но известният анализатор Минг-Чи Куо хвърля светлина върху тази мистерия. Според него те може би са плод на първото сътрудничество между Apple и MediaTek.

В доклада се посочва, че MediaTek се е превърнала в ключов доставчик на Apple за стратегията й True Wireless Stereo, която цели да бъдат доставени над 180 милиона бройки през 2022 година. От своя страна Apple ще подпомогне MediaTek при популяризирането на TWS чипове сред другите марки, използвайки решението й. Куо вярва също така и, че доставките на чипа TrueTech Wireless Media на MediaTek, ще надхвърлят планираните 180 милиона.

Според източници на анализатора, наскоро пуснатите Beats Studio Buds включват 22-нанометровия TWS чип на MediaTek, което означава, че Apple се насочва към потребители на устройства с Android, увеличавайки продажбите и пазарния дял на TWS. Освен това използването на TWS чипове в Beats Studio Buds “ще помогне на гиганта да се справи със спада в пазарния дял на TWS в краткосрочен план”, пише Куо.

Тази нова стратегия може да помогне на Apple да увеличи пазарния дял на TWS през втората половина на тази година и първата половина на 2022. MediaTek и нейните TWS чипове са известни с това, че предоставят уникални аудио изживявания в хиляди устройства.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !