ARM предложи нов метод за намаляване времето за разработване на нови процесори

Offnews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 16:36 737 0

IoT-dashboard-visualization

Един от начините, с които Nvidia възнамерява да улесни закупуването на ARM е обещанието да изгради нов суперкомпютърен център, значително ускоряващ разработването на нови процесорни архитектури. По принцип и сега ARM е готова да прехвърли част от функционалността по разработването на нови процесори към електронните облаци на Amazon (AWS).

Представената в края на миналата седмица платформа Arm Total Solutions for IoT ще даде възможност на клиентите на компанията значително да намалят времето за проектиране на процесори за сегмента "интернет на нещата" от пет до само три години, благодарение на създадения в облачна среда емулатор на хардуерните изпълнителни блокове на новите чипове. По този начин на разработчиците вече няма да се налага да създават физически прототипи. Самият програмен код може да бъде оптимизиран чрез използването на софтуерен модел в облака, като това значително ще ускори процеса на създаване на нови продукти по лицензите на ARM.

Новият инструментариум за разработване на IoT процесори се базира на проверената от времето платформа Arm Corstone, която вече даде възможност на клиентите на компанията осезателно да намалят времето на излизане на пазара на над 150 проекта. Виртуалните средства за разработване на нови чипове може да се окаже разгърната в електронните облаци на Amazon. Очевидно Nvidia се опитва с всички сили да привлече ARM към себе си чрез изграждането на нов суперкомпютърен център.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !