Apple са поръчали 100 милиона чипа A15 за iPhone 13

Offnews Последна промяна на 26 юли 2021 в 17:25 5752 0

Apple Reportedly Orders 100 Million A15 Chips for Upcoming iPhone 13

Уеб порталът CNBeta съобщи, че компанията Apple е поръчала над 100 милиона чипа A15 за бъдещите смартфони от фамилията iPhone 13, като цитира различните доставчици на електронни компоненти.

Новата фирмена флагманска система върху чипа Apple А15 разполага с 6х процесорни ядра, две от които са с висока производителност, а останалите четири са икономични. Чипът ще се произвежда чрез 5 нанометров технологичен процес, както бе и при миналогодишния А14 Bionic.

Основното подобрение при новата SoC е значително повишената енергийна ефективност, което има огромно значение за по-скъпите модели iPhone 13 Pro и Pro Max, за които се знае, че ще бъдат оборудвани с дисплеи ProMotion с висока кадрова честота от 120 Hz. Те ще поддържат и функцията за непрекъснато включен екран, който показва основната по-важна информация.

Корпорацията от Купертино очаква много високо търсене на своите нови модели iPhone и според тези данни е помолила своите доставчици тази година да увеличат производството на компоненти с 25%. Очакванията са след това увеличение Apple да успее да произведе над 100 милиона смартфона. За сравнение, през 2020 година корпорацията произведе 75 милиона iPhone 12.

Очакванията са както винаги Apple да представи новите  iPhone, Apple Watch и AirPods през месец септември тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !