Apple работи върху 15 инчов iPad

Offnews Последна промяна на 20 декември 2021 в 07:27 295 0

ipadpro2021

В своя седмичен бюлетин Power On Марк гурман от Bloomberg обяви, че Apple изостава от конкурентите си на пазара на интелигентни високоговорители. Според Consumer Intelligence Research Partners, компанията притежава едва 5% дял от пазара на интелигентни високоговорители.

От друга страна Amazon държи огромния 69% дял, следвана от Google с 25%. Гурман отбелязва, че Apple няма интелигентен дисплей в своята гама и твърди, че компанията трябва да произведе такъв с може би 15 инчов екран.

Всъщност още през юни Гурман посочи, че Apple има екип от инженери и дизайнери, който работи върху iPad с по-голям екран. Според него устройството би могло да е по магазините след няколко години, но нов iPad Pro може да дебютира още през 2022 година.

Преди да обърне внимание на бъдещия iPad Pro Гурман обяснява, че 15 инчов iPad би дал огромно предимство на Apple пред Amazon заради App Store. Подобно устройство би могло не само да изпълнява приложения за Mac, но и да се справя със задачи като компютър. Apple би се възползвала от възможността това устройство да работи с бърз и мощен чипсет и да предлага камери от висок клас.

Според журналиста компанията би направила този iPad по-дебел, за да поддържа по-мощни високоговорители. Освен това камерите могат да имат пейзажна ориентация, а самия таблет да поддържа монтаж на стена.

Що се отнася до новия iPad Pro, според Гурман той се очаква следващата година и ще е с 11 и 12.9 инчов miniLED дисплей. Той ще може да работи както на бюро, така и извън къщата. Ще поддържа MagSafe безжично зареждане и ще има възможност за споделяне на батерията с други устройства, но цената му може да е доста висока. Освен това интелигентният дисплей изисква включването на способен дигитален асистент като Alexa и Google Assistant, докато Siri все още не е способен да се конкурира с тях.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !