Apple намалява производството на новия iPhone SE поради ниско търсене

Offnews Последна промяна на 29 март 2022 в 07:43 420 0

LI iPhone SE 5G 2022 Hero image

Говори се, че Apple съкращава производството на новия iPhone SE поради ниско търсене само няколко седмици след като устройството беше пуснато на пазара. Информацията идва от известния анализатор Минг-Чи Куо и Nikkei Asia.

Nikkei Asia съобщава, че компанията намалява производството на телефона с 20% поради продължаващата в Украйна война и увеличаващата се инфлация. Куо от своя страна твърди, че търсенето на iPhone SE 2022 е по-ниско от очакваното и Apple е намалила поръчките до 15-20 милиона бройки за 2022 година.

Твърди се също и, че Apple е съкратила производството на iPhone 13 и AirPods, поради сезонни промени в търсенето. Въпреки това Nikkei Asia посочва, че това е нормално и е трябвало да се случи.

Apple представи iPhone SE 2022 по-рано този месец. Телефонът идва със същия форм-фактор като своя предшественик и е единствения в гамата на компанията, който все още разчита на Touch ID за биометрична идентификация, но има 5G възможности и чипсет A15 Bionic и по-добър живот на батерията.

Много рецензенти обаче посочиха, че цената от 439 долара не си струва поради минималните промени в дизайна му. Изглежда новите функции на iPhone SE 2022 не са успели да привлекат вниманието на клиентите и в резултат на това Apple е взела решение за намаляване на поръчките за производството му.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !