Apple може да пусне два нови модела MacBook Pro и Mac mini с чип M1X през последното тримесечие на годината

Offnews Последна промяна на 21 юни 2021 в 07:26 4979 0

m1x-macbook-pro

След като Apple не представи новите модела MacBook Pro по време на конференцията за разработчици WWDC 2021, голяма част от феновете на марката останаха разочаровани. Не можем да кажем, че това беше изненадващо, тъй като е ясно, че в момента има недостиг на чипове. Слуховете за новите лаптопи обаче, все още сочат, че те ще се появят преди края на годината.

Според последните данни, новите модели MacBook Pro ще бъдат придружени от Mac mini с чип M1X. @dylandkt твърди, че 14 и 16-инчовите лаптопи ще стартират през четвъртото тримесечие на годината, през октомври или ноември. В миналото същият източник прогнозира много подробности за неиздадени продукти на компанията, което придава допълнителна тежест на информацията.

Вече видяхме и възможният дизайн на новите устройства, след като Джон Просър публикува рендери. Новите лаптопи ще се доставят с HDMI порт, а Touch Bar ще бъде заменен от физически клавиши. Mac mini пък ще предлага четири порта Thunderbolt и същия магнитен конектор за захранване като при наскоро пуснатия 24-инчов iMac.

Слуховете предполагат още, че доставчиците на Apple скоро ще започнат производството на новите 4nm процесори, които ще задвижват новите MacBook Pro. Това означава, че M1X ще стане реалност в следващите месеци.

Всъщност Apple вече потвърди името на новия си чип. То беше забелязано на слайдове, по време на основната бележка на WWDC 2021 на 7 юни.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !