Apple може би обмисля използването на e-link дисплея за своя сгъваем iPhone

Offnews Последна промяна на 18 май 2022 в 06:37 611 0

Foldable iPhone

Слухове, че Apple работи по сгъваем iPhone има отдавна, но за съжаление той все още не е факт. Подробностите за него са оскъдни, но сега имаме интересна новина – компанията може би ще използва e-link външен дисплей, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Според Куо Apple тества цветен електронен хартиен дисплей (EPD) за бъдещите си сгъваеми продукти, но анализаторът предполага, че той няма да е основен, а външен екран. Това би било интересно изключение, имайки предвид вече съществуващите сгъваеми модели на пазара.

Въпреки, че e-link дисплеят би имал смисъл като малък външен екран, той не предлага висока честота на опресняване. От друга страна обаче, този тип дисплеи имат много малка консумация на енергия, а показваната информация е видима при пряка слънчева светлина.

E link наскоро представи своя дисплей Gallery 3, който е в състояние да произвежда над 50 000 цвята при 300 dpi. Промо-клипове на компанията показват как той може да се сгъва или навива.

Въпреки, че Apple отдавна вече закъснява с представянето на своя сгъваем iPhone, използването на технология като e-link може да се превърне в интересна функция на устройството, която би му осигурила вниманието на потребителите. Куо посочва още, че и други компании също разглеждат варианти да използват това решение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !