Apple анонсира 24-инчов iMac с процесора М1 и нов плосък дизайн

Offnews Последна промяна на 21 април 2021 в 11:01 5938 0

iMac3

Появилите се неотдавна слухове за нов iMac се оказаха истина. Apple официално представи по време на презентацията Spring Loaded компютъра iMac от типа всичко-в-едно с 24-инчов дисплей тип Retina 4.5K и нов съвсем плосък дизайн с тесни рамки. Това устройство също се базира на фирмения ARM процесор M1.

На външен вид новият iMac напомня на гигантски iPad Pro с подставка. Дебелината на устройството е едва 11,5 мм.

Размерът на диагонала на екрана е 23,5 инча. Той има съвсем тънки рамки от трите страни и доста широка рамка отдолу. Използва се IPS панел с 4,5К резолюция. Екранът поддържа технологиите Wide Color (P3) и True Tone и предлага максимална яркост от 500 кандела на квадратен метър.

Новият iMac се базира на SoC M1. По време на презентацията Apple заяви, че новият iMac е създаден от нулата, за да е напълно съвместим с фирмения чип на корпорацията. И още, използва се активно охлаждане на чипа, което се осъществява с помощта на "два малки вентилатора", които са заменили "тромавото и тежко охлаждане" на iMac от предишното поколение.

Apple сравни новия iMac с базовия iMac от предишното поколение. Ръстът на производителността на централния процесор е до 85%, при графичния ускорител ръстът е двоен, а при алгоритмите с елементи на изкуствен интелект и машинно обучение ръстът е троен. Камерата вече има 1080р резолюция и при аудиото се поддържа технологията Dolby Atmos.

Базовата конфигурация на iMac 24" е с цена 1299 щ. долара. Тя включва чипа М1 със 7 графични ядра, 8 GB оперативна памет, 256 GB флаш диск, два Thunderbolt/USB 4 порта и клавиатурата Magic Keyboard.

https://youtu.be/4X_IW3kqr3k

По-старшият модел се базира на М1 с 8-ядрен графичен процесор, има два допълнителни USB 3 порта и клавиатурата Magic Keyboard със скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. Предлагат се модели с 256 и 512 GB флаш-диск и цена съответно 1499 и 1699 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !