Анонс на първите в света слушалки със силициеви говорители

Offnews Последна промяна на 13 октомври 2021 в 16:03 701 0

World’s first wireless headphones with silicon speakers introduced

Състоя се официалният анонс на първите в света TWS слушалки TR-X с говорители Montara, в които се използват микроелектромеханични матрици (MEMS). Матриците са разработени от компанията xMEMS Labs и ще се произвеждат от TSMC. Самите слушалки ще се сглобяват от тайванската Appliances Corp (IAC), а тяхната продажба ще започне през месец март 2022 година под бранда Chiline. Специално се подчертава изключително високото качество на звука в целия честотен диапазон при минимални изкривявания и при достъпна цена.

Масовото производство на специализираните говорители Montara трябваше да започне през месец април тази година, но пандемията от новия коронавирус и нейните последствия нанесоха печална корекция в тези планове. Днес проблемите са преодолени и първата партида от новите безжични слушалки бе официално представена.

Говорителят Montara на xMEMS е първият в света в монолитен MEMS говорител, в който абсолютно всичко е направено от силиций, което осигурява невиждано досега ниво на съгласуваност между компонентите по честотна характеристика и фаза.

Всеки говорител има по шест зонални мембрани - по две за всеки честотен диапазон. Друг интересен момент е е, че новите силициеви говорители са устойчиви на прах и вода. Коефициентът на нелинейните изкривявания на безжичните слушалки TR-X не превишава 0 5% в честотния диапазон от 10 Hz до 20 KHz. Подробни технически характеристики осигуряват само изключително скъпите слушалки за аудиофили.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !