Anker навлиза в бизнеса с 3D печат

Offnews Последна промяна на 07 април 2022 в 10:32 374 0

AnkerMate

Известна със своите продукти за зареждане, сега компанията Anker навлиза в бизнеса с 3D печат. Новата ѝ марка се нарича AnkerMake, а първият ѝ 3D принтер - AnkerMake M5.

Според компанията M5 решава едни от най-ключовите проблеми, които пречат на 3D принтерите да станат масови. Сред тях е типичната за този тип устройства бавна скорост на печат.

Основната скорост на печат на AnkerMake M5 е 250 mm/s. Тя се използва за работа върху по-подробни проекти, нуждаещи се от гладко покритие.

Принтерът има и много по-бърз режим, който му дава възможност да печата до 2500 mm/s². Крайният резултат е по-груб и по-малко детайлен, а режимът е подходящ предимно за прототипи и произволни предмети.

Въпреки това този режим позволява на M5 да намали средното време за печат с до 70% в сравнение с други принтери. Освен че е бърз, този 3D принтер на Anker е проектиран да бъде лесен за настройване, като подготовката му за печат отнеме около 15 минути.

Компанията има амбицията да реши и друг съществен проблем на 3D принтерите, а именно - необходимостта от постоянен надзор. За целта M5 е снабден с вградена AI камера, чрез която се наблюдава изпълнението на проектите.

Ако забележи проблем, като например запушване на дюза, изкуственият интелект може да изпрати сигнал до телефона на собственика на 3D принтера. Възможно е и процесът на печатане да се наблюдава в реално време чрез мобилното приложение Anker.

За сега проектът за AnkerMake M5 набира средства в сайта за споделено финансиране Kickstarter. Така че ще отнеме време, докато първите устройства пристигнат при собствениците си. Ние ще следим темата, за да разберем дали новият 3D принтер ще изпълни всички тези обещания.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !