Acer представи лаптопи Nitro и Aspire с новите процесори AMD Ryzen 5000

Offnews Последна промяна на 15 януари 2021 в 14:18 6936 0

Acer обяви нови гейминг лаптопи Nitro 5, както и нови лаптопи Aspire 5 и 7. Всички те са оборудвани с новите мобилните процесори AMD Ryzen 5000 Series, които осигуряват допълнителна бързина и енергийна ефективност при работа. Със своите до 8 ядра и високоскоростна памет с ниска консумация на енергия процесорите достигат два пъти по-висока скорост на трансфер на данни в сравнение с предишното поколение и това ги прави идеални за новите лаптопи Nitro и Aspire.

Графичните процесори за лаптопи от серията NVIDIA GeForce RTX 30, базирани на архитектурата NVIDIA Ampere, увеличават енергийната ефективност до 2 пъти, ускоряват драстично производителността и представят трето поколение на технологията Max-Q за тънък и лек дизайн. Графичните процесори от серията GeForce RTX 30 за лаптопи доставят зашеметяващи гейминг изживявания с проследяване на лъчите в реално време в Cyberpunk 2077 и други топ игри и позволяват създаване на невероятно съдържание чрез използване на стотици приложения, ускорявани от графичния процесор.

Acer Nitro 5 е серия от идеално балансирани лаптопи, предназначени за любители геймъри, които търсят по-добър хардуер. Тези устройства са разработени старателно, за да отговорят на нуждите на всеки компютърен ентусиаст, независимо дали иска да пробва всяко едно заглавие от непрекъснато нарастващия каталог с игри в света, или желае да записва и редактира видео със своя геймплей.

Линиите Acer Aspire 5 и Aspire 7 са мощни, добре балансирани лаптопи с непретенциозен дизайн, но идеални за по-конвенционални потребители, които държат на производителността, качеството на дисплея, ниското тегло и живота на батерията. Серията Aspire цели да предостави на потребителите всичко необходимо, за да могат да изразят себе си и това, което ги вълнува.

Популярната серия гейминг лаптопи Nitro 5 на Acer е значително обновена с добавянето на мобилния процесор AMD Ryzen 9 5900 HX Series и графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 3080 за лаптопи, което е една идеална комбинация за любителите геймъри. Тази тандем от процесор и графика се допълва с два слота за M.2 PCIe и/или SATA SSD (поддържащ до 2TB NVMe SSD/2TB HDD), до 32 GB DDR4 3200 RAM и бърза мрежова скорост чрез Wi-Fi адаптер, поддържащ Killer E2600 и Wi-Fi 6. За геймърите, които искат да получат максимум параметри за своя бюджет, Nitro 5 ще им даде всичко необходимо за един качествен гейминг.

Новите лаптопи Nitro 5 се предлагат с 15,6-инчови или 17,3-инчови дисплеи, с резолюция QHD (2560x1440) и честота на опресняване 165 Hz, или пък FHD (1920x1080) с честота на опресняване до 360 Hz. С времето за реакция от 3 ms образите на тях са съвсем ясни и с минимално накъсване. Acer гарантира ярките цветове на тези модели чрез панел, покриващ 100% цветовата гама sRGB и яркост 300 нита, а по-тесните рамки (7,02 мм) увеличават съотношението на площта на екрана към тази на корпуса до 80%.

Двойка вентилатори, четири стратегически отвора за обдухване и технологията Acer CoolBoost поддържат Nitro 5 винаги добре охладен. CoolBoost следи скоростта на вентилатора и я увеличава, когато е необходимо, за да оптимизира общата производителност. Потребителите могат да наблюдават и управляват системата в реално време с NitroSense, която им дава контрол върху температурата, скоростта на вентилатора и други.

Новите модели от серията Aspire 7 се отличават с мощен процесор от новата серия мобилни процесори AMD Ryzen 5000, както и с графика NVIDIA GeForce GTX 1650, което ги прави подходящи за нуждите както на професионалисти, така и на компютърни ентусиасти. Изчистеният дизайн на моделите ще се хареса на тези, които предпочитат фин стил, особено когато работят в движение или са в офиса с клиент.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !