33-ватовото зарядно на Xiaomi зарежда по-бързо от 66-ватовото на Huawei

Offnews Последна промяна на 27 февруари 2021 в 16:32 6062 0

Weibo1

Xiaomi публикува клип в китайската социална мрежа Weibo, в който е показано сравнението на скоростта на зареждане на няколко смартфона. Това са представеният наскоро Redmi K40 и неговите конкуренти Vivo X60 Pro Plus и Huawei Mate 40 Pro. Най-бързо от всички се е заредила батерията на Vivo X60 Pro Plus, но особеното е, че Redmi K40 е успял да изпревари Huawei Mate 40 Pro, въпреки че капацитетът на неговата акумулаторна батерия е почти същият, но мощността на зарядното е двойно по-малка - само 33 W вместо 66 W.

Смартфоните са се зареждали в еднакви условия - били са включени и е трябвало да се заредят от 0 до 100% с използването на оригиналните зарядни, които са поставени в комплекта.

Vivo X60 Pro Plus с 4200 mAh батерия се е заредил от 55 W зарядно устройство за 45 минути и 25 секунди. Моделът Huawei Mate 40 Pro с 4400 mAh  се е заредил напълно за 50 минути и 40 секунди - тоест, Redmi K40 се е заредил с 28 секунди по-бързо.

Този експеримент показва, че подаваният заряден ток може да бъде по-малък, независимо, че мощността на зарядното е по-висока. Използваната в Mate 40 Pro батерия може да поема пиковата зарядна мощност само до едно ниво, след което силата на тока пада, за да се избегнат възможните повреди на батерията. В Redmi K40 се използва MI-FC технологията, благодарение на която батерията се зарежда по-равномерно, без особено големи промени на зарядния ток. Мощността от 33 W не изглежда така впечатляваща в сравнение с въпросните 66 W, но в реални условия зарядното на Xiaomi се оказва по-ефективно от това на Huawei.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !