Yettel обяви своята стратегия за устойчиво развитие до 2028 г.

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 19 октомври 2022 в 19:21 1722 0

Yettel Sustainable Report

Снимка Yettel Bulgaria

Представяне на Доклада за устойчивост на Yettel за 2021 г.

Мобилният оператор Yettel обяви своята петгодишна стратегия за устойчиво развитие, както и първия си пълноценен доклад по темата за 2021 г. С тях, компанията си поставя измерими цели, които ще преследва в областта на екологията, кръговата икономика и развитието на кадрите. Докладът предоставя детайлна информация за дългосрочния ангажимент на телекома към устойчиви бизнес практики, както и някои от параметрите му през изминалата година.

Yettel базира своята стратегия на четири основни компонента - намаляване на отпечатъка върху околната среда, поставяне на хората в центъра на всичко, което компанията прави, развитие на технологии, които подпомагат устойчивото бъдеще и управление, основано на почтеност и прозрачност. Публикуването на подробни годишни доклади, като този за 2021 г. трябва да покрие последния стълб.

Целите в стратегията

Според главният изпълнителен директор на Yettel за България Джейсън Кинг, стратегията на оператора отговаря напълно в общата такава за развитие на цялата телеком група под шапката на PPF. Затова тя върви ръка за ръка с бизнес целите на компанията. Стратегията се фокусира върху области, в които телекомуникациите могат да допринесат за реално справяне със съществуващите икономически, социални и екологични предизвикателства.

Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel България

„Всички искат да са екологични и зелени, използват това, за да „измият“ имиджа си. За разлика от тях Yettel си поставя дългосрочна цел с ясно измерими показатели, който затвърждава нашите намерения в тази сфера“, коментира Джейсън Кинг по време на пресконференция при представянето на доклада.

Тези цели варират според различните четири стълба в стратегията. Например, при първия, Yettel се ангажира да понижи въглеродните емисии в трите основни обхвата, дефинирани от ООН. След което да събере 127 тона електронни отпадъци за рециклиране до 2028 г., както и намаляване с 40% тези от опаковки за транспортиране и от други оперативни дейности.

При поставянето на хората в центъра на работата на компанията, целите са насочени най-вече в развитието на кадрите и служителите. Тук, желанието на Yetter е да предоставят на жените до 40% от технологичните роли в оператора до 2028 г. Да се насърчи доброволчеството сред служителите до 1000 работни часа на година и популяризиране на темите за устойчиво развитие до 2.5 млн. души на година. Прозрачността освен с доклада ще бъде постигнато и с обучения на екипите и висшето ръководство, както и с ангажиране на доставчиците.

5G като част от устойчивото развитие

Като телеком, нормално е технологиите да заемат централно място в новата стратегия на Yettel. Операторът поставя мобилните мрежи от пето поколение като основен инструмент за устойчивото развитие. Компанията си поставя за цел да осигури 86% покритие сред населението на 5G до 2026 г., като скоростите на връзка да надминават 1Gbps. Според самия доклад за устойчивост, през 2021 г. стартовата база на обхвата на мрежата от пето поколение е 49% спрямо населението.

Допълнително, Yettel се ангажира да разработва и пуска на пазара по едно ново технологично решение в подкрепа на устойчивото развитие на бизнеса и обществото в страната. Компанията ще продължи своите две инициативи за корпоративна отговорност (CSR), които включват развиване на дигиталните умения и за кибербезопасност.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !