Vivacom лансира първи в България двойно по-малки SIM карти и намалява употребата на пластмаса

Въвеждането на Half SIM ще доведе до 50% по-малко използване на пластмаса и 30% по-малко въглеродни емисии

Offnews Последна промяна на 31 октомври 2023 в 19:48 692 0

Half SIM карти на Vivacom
Half SIM карти на Vivacom

От 1 ноември Vivacom става първият телеком в България, който предлага на клиентите си Half SIM карти с двойно по-малък размер от стандартните SIM карти. С тази стъпка компанията ще намали количеството пластмаса за производство на пластиките с 50% и ще ограничи въглеродните емисии с 30%, по данни на производителя. Half SIM картите на Vivacom ще бъдат достъпни в търговската мрежа на телекома за всички частни и бизнес клиенти. Въвеждането им е част от цялостната стратегия за устойчивост на United Group, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на групата във веригата на доставки и да я превърне във въглеродно неутрална компания до 2040 г.

Иновативната Half SIM карта има същите функции като обикновената. Основната разлика е в размера, който е намален наполовина. В резултат на това се намалява двойно употребата на пластмаса и могат да се транспортират двойно повече карти, което ще намали значително и емисиите при транспортиране.

„С въвеждането на Half SIM правим още една стъпка – част от дългосрочната стратегия на United Group за въвеждането на иновативни и устойчиви решения за по-ефективно управление на ресурсите. Тя е част и от локалната ни стратегия за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. В световен мащаб все повече телекоми вървят в същата посока и аз съм горд, че именно ние от Vivacom правим първи тази важна крачка на българския пазар“, коментира Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Vivacom.

Телекомът затвърждава своята отговорност към опазване на околната среда, след като по-рано през годината популяризира електронните фактури, с което спестява 10 тона хартия на месечна база.

Повече информация за новите Half SIM карти на Vivacom може да видите ТУК.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !