Xiaomi започва да приема плащане с криптовалута в Португалия

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 16:03 715 0

Xiaomi denies involvement in shop accepting Bitcoin in Portugal

Въпреки че днес криптовалутният пазар бележи спад и редица компании от нивото на Amazon отказаха да приемат цифрови пари за разплащане на тяхната продукция, Xiaomi реши да тръгне по свой собствен път. Китайската компания, която наскоро оглави световния рейтинг по продажби на смартфони, реши да използва Португалия за нещо като експериментална търговска площадка.

Официалният ритейлър на китайския технологичен гигант Mi Store Portugal обяви, че започва да приема криптовалутите Bitcoin, Ethereum, Tether, Dash и още някои други като разплащане за смартфони и друга електроника. За да може да бъде осъществявано нормалното разплащане с криптовалути, Xiaomi е сключила специален договор с швейцарската криптовалутна платформа Utrust, чиито активи служат за обезпечение на всички разплащания с криптовалути.

Според думите на главния маркетолог на Mi Store Portugal  Педро Майя (Pedro Maia), китайската компания Xiaomi със своя преход към разплащане с криптовалута се стреми да пресъздаде в реалния живот своя собствен лозунг - "Иновации за всеки".

"Ние сме технологичен, иновационен и водещ бранд. Ето защо винаги сме готови да бъдем с една крачка по-напред от другите. Ние искаме да осигурим на истинските фенове на технологиите възможност да закупуват своите любими устройства, като ги заплащат с най-технологичната валута към днешен ден" - заяви топ-мениджърът.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !