Twitter ще започне да тества дългоочакваната си функция за отрицателен вот в световен мащаб

Offnews Последна промяна на 08 февруари 2022 в 06:58 454 0

159947-homepage-news-twitter-s-begins-global-roll-out-of-downvote-button-test-image1-phhcznllqv-735x400

Дългоочакваната функция за отрицателен вот на Twitter се тества от лятото на миналата година, а сега тя най-сетне ще достигне до повече потребители в световен мащаб, съобщава Engadget. Бутонът ще стане достъпен за избрана група потребители в цял свят, тъй като изглежда компанията е получила положителни отзиви за функцията след първоначалните тестове.

Twitter посочва в своя публикация, че е научила много за видовете отговори, които потребителите не намират за подходящи, възоснова на обратната връзка от първоначалния период на тестване. Сега тестът ще бъде разширен в мрежата, както за потребителите на iOS, така и на Android.

Броят на отрицателните гласове, които получава даден пост, няма да бъде видим за обществеността, обаче самият потребител ще може да види колко са те. По време на първия период на тестване Twitter предостави няколко различни версии на отрицателно гласуване.

Интересното е, че някои потребители имаха бутони за положителен и отрицателен вот, докато други виждаха само един за отрицателен вот, точно до опцията със сърчице, при трети се визуализираха палци, сочещи нагоре и надолу. Компанията не уточнява дали по време на глобалните тестове ще са налични всички тези опции, или една, избрана сред тях.

Според Twitter по-голямата част от потребителите са гласували против, защото постът е бил възприет като обиден, неуместен или и двете. Освен това отрицателното гласуване се е превърнало в удобен начин за маркиране на съдържание, което те не искат да виждат, твърди социалната медия, според която експериментът е успешен.

Освен опцията за отрицателен вот, Twitter тества редица други функции, които трябва да подобрят изживяването в платформата й. Най-новата сред тях е наречена Articles и ще позволи на потребителите да публикуват постове, без да се притесняват от ограничението от 280 знака. Tweet Take пък ще им позволи да използват камерата си, за да добавят фото или видео реакции към своите репости.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !