Twitch позволява повече еротично съдържание след поредица блокирания

Павлин Луканов Последна промяна на 16 декември 2023 в 15:38 1101 0

Twitch streamer

Снимка Bing/Dall-E AI Image

Twitch позволява повече еротично съдържание след поредица блокирания

Потребителите на Twitch в крайна сметка успяха да убедят (или принудят) платформата да разреши повече голота след като години наред основно женски профили бяха блокирани заради нарушаване на политиките за сексуално съдържание. Само два дни преди падането на ограниченията Twitch дори блокира модела в OnlyFans Morgpie заради публикуването на стрийм с голо съдържание.

Сега в блог от компанията споделят, че многократно са получавали обратна връзка от потребителите относно това, че политиките свързани със сексуално съдържание не са особено ясни. Това води до блокиране на дадени потребители за привидно не особено предизвикателни стриймове. Това е така и за съдържание, което нарочно подчертава гърди, задни части или интимния регион и при наличие на дрехи.

В комбинация с друго правило ограничаващо „сексуално внушаващо“ съдържание, вече старите, правила бяха прекалено строги и непропорционално наказваха жените потребители. Twitch обяви, че обединява двете отделни политики в общи насоки. Там има повече конкретика, което ще доведе до по-малко объркване и по-малко блокирания. Платформата също така вече разрешава голо съдържание, което преди това е било забранено стига да е подходящо обозначено.

Описанията ще подсигурят това, че съдържанието няма да бъде премахнато, но и то няма да бъде промотирано на основната страница. Така потребителите на Twitch няма да бъдат посрещани от неподходящо съдържание. На фона на това стриймове с голата ще се показват в лявата част на основната страница, но без изображения.

Разбира се ако това съдържание не бъде маркирано, то пак попада под ударите на ограничения чрез предупреждения и в последствие забрана. Twitch може автоматично да добавя описания, което ще е от полза за потребителите. На фона на това някои типове съдържание продължава да е забранено, включително порнография и т.н.

За много потребители на Twitch промяната в правилата идва прекалено късно и е трябвало да бъде направена преди доста време. Предстои да видим и какво ще се случи с вече блокираните профили, които не биха били наказани по новите условия.

Иначе като цяло това е проблем за дигиталните платформи, които налагат редица ограничения за голота и порнографско съдържание. Някои предприемат по-либерални подходи докато други налагат по-строги забрани. В крайна сметка обаче потребителите намират това, което търсят по един или друг начин в една или друга платформа. Поне засега решението на Twitch изглежда е по-скоро в полза на свободата на изразяване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !