Стейбълкойнът TerraUSD се оказа финансова пирамида

Offnews Последна промяна на 22 май 2022 в 16:41 318 0

Will-Terra-Founders-Last-Minute-Rescue-Plan-Help-UST-Regain-US1

Правоохранителните органи на Южна Корея възнамеряват след няколко дни да дадат под съд основателя на компанията Terraform Labs. Да напомним, че тази компания представи на криптовалутния пазар стейбълкойна TerraUSD, който трябваше да осигури на неговите притежатели 20% годишна печалба.

В рамките на проведеното разследване бе решено, че проектът Terra USD е бил класическа финансова пирамида. Това бе потвърдено от факта, че основателите на Terraform Labs са взели решение да закрият компанията няколко дни преди курса на тази цифрова монета тотално да се срине. Може би мениджмънтът на компанията е осъзнавал принципната безперспективност на своя проект, но дори и да е било така, те са продължили да я рекламират и да призовават хората да стават инвеститори в TerraUSD - тоест, да влагат парите си в тази криптовалута,

На теория цифровата монета TerraUSD трябваше много силно да е свързана с щатския долар, което би помогнало да се избегне силната волатилност (резки увеличение и спадове в курса), характерна за криптовалутите. На потребителите бе обещаван сравнително голям и гарантиран доход, но крахът на TerraUSD доведе не само до почти пълни загуби за инвеститорите, но и почти срина две криптовалутни борси. Така например, заради TerraUSD борсата Binance изгуби над 1 милиард щ. долара.

Има хора, които са инвестирали в TerraUSD всичките си спестявания, понеже са считали TerraUSD за надеждно и безрисково място, където да вложат парите си.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !