Сирма със собствена дигитална зала в новооткрития образователен технологичен център към Техническия университет в София

Александър Александров Последна промяна на 17 май 2023 в 20:15 496 0

Сирма
Сирма

На 15 май в Техническия университет в София се проведе официалното откриване на първия по рода си у нас образователен център за дигитални технологии. Българската софтуерна компания Сирма Солюшънс е един от основните участници в проекта със собствена учебна лаборатория „Сирма Лаб“. Още в началото на зимния семестър в нея ще стартират упражнения в дисциплините “Управление на проекти” и “Java”, водени от специалисти на компанията.

На събитието присъстваха вицепремиерът Атанас Пеканов, кметът на София, Йорданка Фандъкова, представители на най-реномираните университети в страната, както и на други големи софтуерни компании, част от проекта.

“За нас е привилегия да работим заедно с толкова уважавана институция, предлагайки ценни възможности за амбициозни софтуерни инженери. Изграждането на качествени специалисти е от ключово значение за развитието на българската ИТ екосистема и е част от дългогодишната стратегия на Сирма за инвестиции в образователния сектор“ – сподели Момчил Зарев, Изпълнителен директор на Сирма Солюшънс АД.

Специалната учебна зала е с 16 места, техническото оборудване е изцяло предоставено от компанията, а дизайнът на интериора на „Сирма Лаб“ е проектиран от дизайнерите в Сирма в съответствие със стилистиката на техните офиси.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !