Само за 6 месеца криптовалутният пазар потъна с 1 трилион щатски долара

Offnews Последна промяна на 15 май 2022 в 10:58 344 0

a-crypto-coin-covered-in-black-crystals

През изтеклата половин година криптовалутният пазар се е сринал с над 1 трилион щ. долара. Инвеститорите започнаха масово да продават рисковете криптовалутни активи на фона на повишаването на основния лихвен процент от страна на Федералния резерв на САЩ, който по този начин се опитва да задържи инфлацията.

От месец ноември 2021-ва година до днешен ден пазарната капитализация на всички криптовалути взети заедно е спаднала с 1 трилион щ. долара на фона ръста на инфлацията и новите изисквания на американските регулаторни органи, съобщава The Wall Street Journal.

Авторитетното издание допълва че стейбълкойните са се сринали с цели 29%, с което са учудили дори и най-опитните инвеститори. Наблюдава се нещо като верижна реакция, при която както малките, така и големите инвеститори в криптовалути се опитват да се избавят и да продадат своите цифрови активи, което оказва влияние върху предлагането и търсенето на пазара и в резултат от това цената на всички основни криптовалути бързо пада, а стейбълкойните се сринаха до невиждано ниски нива.

Към днешен ден водещата криптовалута се търгува при цена 29 785 щ. долара за 1 BTC което е спад с почти един процент за изтеклите 24 часа. Биткойнът в продължение на вече три дни е под психологическата бариера от 30 хиляди щ. долара - нещо, което може да създаде устойчива тенденция и цената на основната криптовалута да продължи да пада.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !