Ревю на ADATA XPG Gammix S70 Blade - мощен и надежден SSD диск за различни видове устройства

Александър Александров Последна промяна на 21 август 2023 в 22:46 324 0

ADATA XPG Gammix S70 Blade
ADATA XPG Gammix S70 Blade

SSD дисковете днес имат са важна част от модерните компютърни системи. Те предлагат значително по-бързи скорости на четене и запис в сравнение с традиционните твърди дискове (HDD), което води до по-бързо стартиране на операционната система, по-бързо зареждане на приложения и по-бърз мултитаскинг. Типичен пример в това отношение е ADATA XPG Gammix S70 Blade, който поддържа висока производителност на устройствата и в същото време намалява тяхната консумация на енергия. В редакцията получихме една бройка от модела и в това ревю ще ви покажем какви са впечатленията ни от него.

Външен вид

S70 Blade се отличава с компактните си размери 80 x 22 x 4.3 мм. и тегло от 10 гр. (с радиатор). Това го прави подходящ за вграждане в лаптопи и конзоли като PS5. Дискът е идеален за лаптопи и по-тънки устройства, включително и гейм конзоли, предоставяйки допълнителен капацитет, независимо от ограниченията на пространството.

Капацитет

Дискът е наличен във версии с капацитет 512GB, 1TB и 2TB, което го прави идеално допълнение към игровата конзола PS5, осигуряващо по-добра и гладка производителност в игрите.

Производителност

Разглежданият SSD диск на ADATA e съвместим с NVMe 1.4 и поддържа най-новата платформа PCIe 4.0. По този начин моделът е особено подходящ за геймъри, включително играещи професионално електронни спортове, както и други PC ентусиасти. Поддържа скорост за четене и възпроизвеждане до 7400/6800MB/s, което е над два пъти по-бързо от същия показател при PCIe 3.0 базирани SSD устройства. В комбинация с Dynamic SLC Caching и DRAM Cache Buffer, устройството предоставя подобрение на производителността и при видео редактиране и рендиране.

Памет

Оборудван с 3D NAND Flash памет, S70 BLADE предлага капацитети до 4TB. Освен това, с технологии за коригиране на грешки и защита, той разполага с висок рейтинг за общо записани байтове (TBW) за отлична издръжливост и дълготрайност.

Допълнителни функционалности

Освен посочените вече приложения, S70 BLADE поддържа технологията за коригиране на грешки в кода LDPC. Това дава възможност на диска да открива и коригира широк спектър от грешки в преноса на данни. Освен това, със защита на данните от край до край (E2E), поддръжка на RAID Engine и AES 256-битово криптиране, той гарантира сигурността им.

В заключение

ADATA XPG Gammix S70 Blade е впечатляващ SSD диск, който предлага висока производителност и надеждност. Със своята компактност и лекота, той е идеален за вграждане в лаптопи и игрови конзоли като PS5. Поддържайки най-новата платформа PCIe 4.0 и съвместимост с NVMe 1.4, той е отличен избор за геймъри и PC ентусиасти. Освен това, с поддръжката на технологии за коригиране на грешки и защита, S70 BLADE гарантира сигурността на вашите данни. В добавка продуктът се предлага с пет години гаранция.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !