Qualcomm: "На конкуренцията са ѝ необходими години, за да достигне Китай в 5G сферата"

Offnews Последна промяна на 09 септември 2021 в 09:55 61447 0

5g-a

Ръководителят на направлението Qualcomm China Мън Пу е на мнение, че телекомуникационните достижения на Китай с няколко години изпреварват възможностите на западните страни и IT компании. Според неговите думи, независимо от броя на базовите 5G станции, Китай и през следващите няколко години значително ще изпреварва конкуренцията благодарение на изключително грамотно изградената инфраструктура. Китайското правителство е успяло да избегне бюрокрацията в тази област и всяка нова 5G система от лабораториите директно преминава какъв внедряване, като това става много по-бързо в сравнение със САЩ и Европейския съюз.

Топ-мениджърът показа статистиките на китайските компании и регулаторни органи. Трите ключови мобилни оператора - China Mobile, China Telecom и China Unicom са изградили около един милион базови 5G станции, като това е станало чрез държавни поръчки и значително съдействие от страна на Huawei и ZTE. Ръководителят на китайския отдел на Qualcomm добави, че само в един от по-големите китайски градове има повече базови 5G станции отколкото в цяла Европа.

Мън Пу, отговарящ за бизнеса и всички бизнес операции на Qualcomm в Китай каза още, че американската компания продължава да работи върху нови проекти съвместно с China Mobile. Наскоро Qualcomm е получил всички лицензи, необходими за разгръщането на 5G технологиите от всякакъв формат. Според топ мениджъра, новите сертификати значително ще ускорят реализацията на 5G стандарта mmWave на цялата територия на Китай.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !