Павел Дуров коментира ситуацията в Украйна

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 17:58 536 0

PD

Създателят на платформата Telegram и на социалната мрежа ВКонтакте Павел Дуров коментира ситуацията в Украйна. Той направи това с помощта на пост в своята англоезична версия на своя канал в месинджъра Telegram.

Дуров сподели, че моминската фамилия на неговата майка е Иваненко и тя е родом от Киев. Ето защо за талантливия специалист този трагичен конфликт е личен както за самия него, така и за Telegram.

"Преди девет години аз бях генералният директор на ВКонтакте, която е най-голямата социална мрежа в Русия и Украйна. През 2013 година федералната служба за безопасност нареди да ѝ предоставя личните данни на украинските потребители на ВКонтакте, които са против проруския президент".

Днес вече е добре известно, че Павел Дуров отказа да изпълни тези нареждания, след което бе уволнен и бе принуден да напусне Русия. Той продължава да поддържа всички потребители независимо от всичко. Неговото мото е че правото на личен живот е свято. "В така създалата се ситуация това е още по-важно откогато и да било" - резюмира Павел Дуров.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !