Основателят на Twitter Джак Дорси ще осигурява правна защита за разработчиците на бикойна

Offnews Последна промяна на 13 януари 2022 в 17:17 513 0

defense-fund-established-to-protect-bitcoin-developers-0-7HXztTzg

Далеч не всички приемат криптовалутите като нещо добро и в редица случаи това води до съдебни процеси. Ето защо основателят на Twitter Джак Дорси и съоснователят на проекта Chaincode Алекс Моркос, както и ученият Мартин Уайт обявиха създаването на фондация с нестопанска цел за защита на разработчиците на биткойна от съдебни искове и други подобни форми на юридически натиск.

Тримата специалисти управляват фондацията и ще определят на кои точно съдебни дела ще бъде оказвана юридическа помощ на разработчиците и програмистите. Самата помощ ще бъде давана от юристи работещи в проекта на непълно работно време или на доброволни начала. Първоначалните консултации ще бъдат безплатни. Бюджетът на Фондацията все още не е уточнен, а Джак Дорси заяви, че към настоящия момент набирането на средства не е от особено значение.

 

За основателя на социалната мрежа Twitter и компанията Block този проект има не само обществено значение. Block активно работи с блокчейн, с биткойна и другите криптовалути. Това означава, че разглежданите от фондацията съдебни искове биха могли да навредят на неговия бизнес, дори и да не са заведени директно срещу неговата компания. Сред разработчиците и програмисти на биткойна има редица независими специалисти и при юридически натиск те биха могли да се откажат от своята работа, понеже не могат да се защитят самостоятелно. Некомерсиалния проект може да допринесе полза както на цялата биткойн общност, така и на бизнеса на Дорси.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !