Наградени кадри на Асошиейтед прес ще се продават като NFT

Offnews Последна промяна на 12 януари 2022 в 11:45 644 0

AP

Информационната агенция Асошиейтед прес ще започне да продава изображения от свои фоторепортажи под формата на NFT. Първата колекция ще включва снимки, отличени с наградата Пулицър и ще бъде пусната на 31 януари.

Изображенията ще бъдат разделени по категории като пространство, климат, война и други. Всяко едно от тях ще включва оригинални метаданни за времето и датата, на която е направено, местоположението, както и оборудването и фотографските настройки по време на заснемането.

За да намали въздействието върху околната среда, платформа за продажба на собствени снимки под формата на NFT на Асошиейтед прес ще бъде изградена върху блокчейна на Polygon, който хаби по-малко енергия. При изпълнението на инициативата, агенцията ще бъде подпомагана от разработчика на незаменими токени Xooa.

Хората ще могат да купуват, продават и търгуват предложените NFT изображения както с кредитни карти, така и с крипто портфейли. Приходите от продажбите, новинарската агенция ще използва за финансиране на бъдещите си кампании.

Това не е първата стъпка на Асошиейтед прес на широкия блокчейн пазар. През ноември миналата година тя използва блокчейн енциклопедията Everipedia, за да обяви прогнозата си, че Джо Байдън ще спечели президентските избори в САЩ.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !