Криптовалутата Chia увеличи приходите на Western Digital и повиши търсенето на дискове в Европа

Offnews Последна промяна на 10 август 2021 в 16:16 669 0

Chia

Популярността на криптовалута Chia доведе до рекорден ръст на продажбите на хард дискове в Европа. Статистиките от последните три месеца показват, че продажбите са нараснали със 141% на годишна база и възлизат на 454 512 бройки. Това е най-високият тримесечен резултат в региона.

Най-много са продажбите на модели с капацитет 18 TB (84 726 бройки) - със 125% повече в сравнение с предишното тримесечие. Втори по популярност са дисковете с капацитет 16 TB, от които са продадени 51 515 броя.

Този внезапен ръст на продажбите на дискове доведе и до ръст на приходите на Western Digital за изтеклата финансова година - те достигнаха 4,9 милиарда щ. долара, което е с 15% повече в сравнение с предишната фискална година. Чистата печалба на компанията е с 216% по-висока в сравнение с предишната година и е 622 милиона щ. долара. Годишните приходи на Western Digital са в размер на 19,9 милиарда щ. долара. Най-важното е, че WD приключи финансовата година с печалба от 821 милиона щ. долара, докато предишната финансова година бе на загуба с 250 милиона щ. долара.

В прогнозната част във финансовия отчет на Western Digital за следващото тримесечие се казва, че компанията очаква приходи от 4,9 милиарда до 5,1 милиарда щ. долара. Ако тази прогноза се окаже вярна, то в сравнение с показателите от преди една година WD ще демонстрира ръст с цели 28%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !