Краят на една епоха - Internet Explorer си отива

Offnews Последна промяна на 20 май 2021 в 10:28 8517 0

internet-explorer-2815927_640

Софтуерният гигант Microsoft ще прекрати поддръжката на браузъра Internet Explorer на 15 юни 2022 година. Това става ясно от съобщение на официалния уебсайт на компанията.

В публикацията се съобщава, че той ще бъде заменен от новия Chromium-базиран браузър Edge, който има редица предимства. Сред тях са по-бързото и безопасно сърфиране, както и съвместимостта му с по-стари уеб браузъри, сайтове и приложения.

"С прехода на функциите на браузъра към Microsoft Edge, Internet Explorer 11 се оттегля и поддръжката ще приключи на 15 юни 2022 година“ - се казва още в съобщението. Тази мярка няма да засегне някои версии на Windows, по-специално Windows 10 LTSC.

Internet Explorer се появява през 1995 г. и се превръща в един от основните символи и разпознаваеми знаци на операционната система на Microsoft. Дълго време той е основен за платформата и продължава да съществува дори след появата на конкуренти като браузърите Firefox, Chrome и Opera.

Edge излезе през 2015 година. Важна негова характеристика бе поддръжката на IE режим, който позволява на потребителите да стартират старите уебсайтове и приложения, базирани на Internet Explorer, направо от браузъра. Наскоро Microsoft преработи Edge на основата на енджин Chromium.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !